fbpx
NaslovnicaMINA BusinessEvidentirano 18 prijava

Evidentirano 18 prijava

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – U okviru kampanje Budi odgovoran prošle sedmice je evidentirano 18 prijava, na osnovu kojih nijesu izrečene novčane kazne.

Najveći broj prijava odnosio se na neizdavanje fiskalnih računa, a evidentirane su i pritužbe na rad na crno.

Građani su se žalili da fiskalne račune ne izdaju kafe bar Đe si, đe si, butik Suitmen, Alo taksi, Barley pub i servis automobila u Podgorici, pekara Student, prodavnica Krnovo i kafe bar Priča u Nikšiću, Veterinarska ambulanta Canis, restoran Cvijo i Robna kuća Karuba u Baru.

Evidentirane su u prijave da u veterinarskoj ambulanti VetMedica u Budvi rade tri ljekara iz Rusije koji nemaju radnu dozvolu, da u Blues baru u Podgorici radnici rade na crno, a da firma Rafaelo 2019 takođe iz Podgorice angažuje ljude koji nijesu prijavljeni kod nje.

Građani su se žalili i na prodaju knjiga i drugih stvari na tezgi u centru Rožaja, da zaposleni u Teranovi u Budvi nijesu plaćeni za prekovremeni rad, kao i da u Pljevljima na putu danima stoji armaturna mreža.

Kampanju Budi odgovoran su krajem decembra 2013. godine pokrenuli Ministarstvo finansija i Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori, sa ciljem da doprinese jačanju svijesti javnosti i većem uključivanju građana u borbi protiv sive ekonomije.

Projekat omogućava građanima da jednostavno i brzo ukažu na nepravilnosti, poput neizdavanja fiskalnih računa, rada na crno ili kršenja potrošačkih prava i pomognu nadležnim institucijama da se što uspješnije izbore sa sivom ekonomijom.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Abazović: Rezultati Vlade impresivni

Podgorica, (MINA) – Rezultati Vlade Crne Gore su impresivni, ocijenio je lider Građanskog pokreta...