fbpx
NaslovnicaMINA BusinessEkonomskom inkluzijom žena do snažnije ekonomije

Ekonomskom inkluzijom žena do snažnije ekonomije

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Trenutna pozicija žena u crnogorskoj ekonomiji, i pored određenih pomaka, još nije na zadovoljavajućem nivou i to ostavlja puno prostora, ali i obavezu da se napori koji se ulažu u tom pravcu nastave, ocijenila je guvernerka Centralne banke (CBCG), Irena Radović.

„Pozicioniranje žena na upravljačkim funkcijama ne samo da doprinosi njihovom ličnom razvoju, već značajno podstiče ekonomski i cjelokupni napredak našeg društva, što potvrđuju brojna istraživanja“, kazala je Radović na konferenciji Žene u menadžmentu – snaga promjena i ekonomskog napretka.

Konferenciju je organizovala Unija poslodavaca (UPCG) u saradnji sa Skupštinom Glavnog grada Podgorica i Međunarodnom organizacijom rada (ILO).

Radović je navela i da žene na menadžerskim pozicijama, kroz mudre odluke i posvećen rad, postavljaju standarde izvrsnosti i efikasnosti u poslovnom svijetu, što direktno doprinosi postizanju boljih poslovnih rezultata preduzeća kojima rukovode i, posredno, snažnijem i otpornijem ekonomskom rastu i razvoju Crne Gore.

Kao institucija posvećena snaženju finansijske i ukupne ekonomske stabilnosti, Centralna banka će se, prema riječima Radović, zalagati i snažno doprinositi unapređenju poslovnog ambijenta za razvoj preduzeća koje su u vlasništvu žena ili kojima one upravljaju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije