fbpx
NaslovnicaMINA BusinessEkonomski napredak uz bolje povezivanje i gradnju infrastrukture

Ekonomski napredak uz bolje povezivanje i gradnju infrastrukture

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Bolje regionalno povezivanje i nastavak gradnje saobraćajnih infrastrukturnih projekata uz podršku Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) predstavlja put ka daljem ekonomskom napretku Crne Gore, ocijenio je predsjednik države, Jakov Milatović.

On je primio članove borda direktora EBRD-a i upoznao ih sa aktuelnim društveno-političkim prilikama u zemlji, istakavši da je za Crnu Goru od najveće važnosti da razvija infrastrukturu po visokim evropskim standardima u koordinaciji i kroz kredite evropskih banaka i uz grantove EU.

U tom smislu, Milatović je naglasio važnost podrške i partnerstva sa EBRD, kroz povoljno i transparentno finansiranje budućih ključnih infrastrukturnih projekata u Crnoj Gori.

Milatović je ukazao na doprinos EBRD-a u smislu jačanja konkurentnosti naših malih i srednjih preduzeća i istakao važnost da uz podršku EBRD-a u najskorijem roku dođe do uspostavljanja kreditno-garantnog fonda.

Sagovornici su saradnju Crne Gore i EBRD-a ocijenili kao odličnu i sadržajnu, podsjetivši na brojne zajedničke projekte koji su u prethodnom periodu realizovani u našoj državi.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije