fbpx
NaslovnicaMINA BusinessĐurović: Osnažiti saradnju Vlade i Ekonomskog fakulteta

Đurović: Osnažiti saradnju Vlade i Ekonomskog fakulteta

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Vlada i Ekonomski fakultet intenzivnije će sarađivati u cilju zajedničkog kreiranja određenih programa, kako bi došlo do kreiranja novih i boljih podsticaja i mjera i time poboljšanja ekonomije, saopštio je ministar ekonomskog razvoja i turizma, Goran Đurović.

On je na sastanku na Ekonomskom fakultetu, organizovanom na inicijativu Ministarstva, a na osnovu Memoranduma o saradnji sa Univerzitetom, kazao da je mišljenje struke jako važno, posebno u kriznim vremenima, te da je jednako važno u taj proces uključiti i mlade, nove generacije koje su kreativne i mogu dati novu vrijednost, dodatni predlog ili sugestiju od značaja za dalji ekonomski razvoj Crne Gore.

Đurović je zahvalio dekanu Mijatu Jocoviću i profesorima Ekonomskog fakulteta na konstruktivnom sastanku i iskazanoj volji da učestvuju na današnjem predstavljanju rezultata kroz sedam stubova ekonomskog napretka Crne Gore u ovoj godini.

“Pored pohvala čuli smo i određene kritike i sugestije, kao i dublje analize o strukturama naše ekonomije, koje nam za ubuduće mogu, itekako, koristiti. Dogovorena je i intenzivnija saradnja između Vlade Crne Gore i Ekonomskog fakulteta, kao naše bazične institucije, kako bi zajedno kreirali određene programe i umrežili naše timove ljudi, a sasvim sam siguran da ćemo kroz takvu sinergiju kreirati nove i bolje podsticaje i mjere i time poboljšati našu ekonomiju”, kazao je Đurović.

Jocović je podsjetio da je današnji sastanak rezultat dugoročne i uspješne saradnje Vlade sa Univerzitetom, posebno sa Ekonomskim fakultetom, istakavši da će Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma biti strateški partner fakultetu u realizaciji dva važna projekta koji će doprinijeti akademskoj zajednici ali i crnogorskom društvu u cjelini.

Prvi projekat je, kako je kazao Jocović, Međunarodna konferencija o ekonomiji i biznisu – Održivi razvoj: tranzicija ka zelenoj ekonomiji, a drugi obuka na temu Korporativno upravljanje u funkciji unapređenja poslovanja privrednih društava u državnom vlasništvu u Crnoj Gori.

Rukovodilac katedre za ekonomski razvoj i politiku, Nikola Milović, je nakon sastanka saopštio da postoji široki konsenzus učesnika današnjeg susreta da sve buduće strategije i planove razvoja Crne Gore i njenog društva baziramo na domaćoj pameti kako bismo postigli sinergetski efekat onogo što su intelektualni kapaciteti i potencijali Ekonomskog fakulteta i onoga što je potrebno unaprijediti u državi.

Tom prilikom je najavljeno potpisivanje Aneksa Memoranduma o saradnji između Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma i Univerziteta Crne Gore koji ima za cilj da dodatno osnaži njihovu stratešku saradnju.

Sastanak je, kako se zaključuje, organizovan sa namjerom da se podstakne dijalog sa akademskom zajednicom i razmjena mišljenja o mogućnostima zajedničkog djelovanja u razvoju ekonomije i društva Crne Gore zasnovanog na znanju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije