fbpx
NaslovnicaGlavna vijestĐukanović: Imamo ozbiljne probleme u pogledu održivosti javnih finansija

Đukanović: Imamo ozbiljne probleme u pogledu održivosti javnih finansija

Budva, (MINA-BUSINESS) – Crna Gora, nakon godina pandemije i nesnalaženja novih vlada nakon promjene vlasti 30. avgusta 2020. godine, danas ima ozbiljne probleme u pogledu održivosti javnih finansija i ekonomije, ocijenio je crnogorski predsjednik Milo Đukanović.

On je novinarima u Budvi, gdje se održava konferencija Američko-jadranske povelje, kazao da je država od 2006. do 2019. godine, odnosno do eskalacije pandemije koronavirusa imala dinamičan ekonomski rast.

“U tom periodu smo pokazali da znamo da upotrijebimo neiskorišćene razvojne resurse i to uradimo na održiv način i stvorimo pretpostavke za dugoročan ekonomski razvoj Crne Gore”, naveo je Đukanović.

On smatra da su ti problemi savladivi.

“Ni to umijeće koje se pokazalo nije bilo niotkuda, već je bilo zasnovano na pravilnoj upotrebi ljudskih resursa. Resursi su i dalje tu, problem je u neodgovornom upravljanju”, ocijenio je Đukanović.

On je rekao da ne kritikuje promjenu vlasti, naprotiv, to sa sobom uvijek nosi i izvjesnu šansu.

“Da oni koji su došli na vlast hoće da pokažu svoje kapacitete. To zna da bude blagotvorno za društvo i zato smo se odgovorno ponijeli prema promjeni vlasti”, naveo je Đukanović.

On je rekao da se pokazalo, nažalost, da je Crna Gora u prethodne dvije godine imala nekompetentno upravljanje i neposvećenost strateškim interesima Crne Gore.

“Zato mislim da je vrijeme da se zaustavi propadanje Crne Gore i država dobije odgovornu državnu upravu, a to nije moguće bez prijevremenih parlamentarnih izbora”, ocijenio je Đukanović.

Razvojni ciljevi su, kako je kazao, ostvarivi u Crnoj Gori, na bazi korišćenja naših resursa.

“Za sve to treba odgovorna Vlada. Dovoljno vremena smo gubili. Svjestan sam da je ova vlast dobila mandat na četiri godine, ali je za dvije potrošila dvije vlade. Pametnom više nego dovoljno”, smatra Đukanović.

On je dodao da se mogu izgubiti još dvije godine, ali će trebati više vremena da ‘izađemo iz močvare u koju smo uvučeni neodgovornim upravljanjem’.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije