fbpx
NaslovnicaMINA BusinessDržava ima dobru strukturu koja podržava integracije

Država ima dobru strukturu koja podržava integracije

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Crna Gora ima dobru strukturu koja podržava evropske integracije i u više oblasti može biti primjer mnogim zemljama u regionu, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

Sekretarka Ministarstva finansija i Nacionalna ovlašćena službenica za finansijsko upravljanje sredstvima IPA fondova, Ana Raičević, sastala se u Beogradu sa vođom tima Projekta izgradnje prekograničnih institucija (CBIB+) koji je finansirala Evropska unija, Vasileiosom Vasilatosom.

Raičević se, kako je saopšteno iz Ministarstva, zahvalila na dosadašnjoj podršci Crnoj Gori u implementaciji programa prekogranične saradnje finansiranih iz IPA fondova i istakla da postoji prostor za unapređenje saradnje kako bi projekti iz ove oblasti donijeli što više benefita građanima.

Oslanjajući se na dugogodišnje iskustvo CBIB tijela u pružanju tehničke i stručne pomoći zemljama Zapadnog Balkana, na sastanku su dogovoreni i konkretni modeli saradnje kako bi nedavno raspisani 4. poziv programa prekogranične saradnje Crna Gora – Albanija bio što uspješnije realizovan, ali i kako bi se struktura Crne Gore što kvalitetnije pripremila za predstojeće programe prekogranične saradnje koji će biti finansirani iz nove finansijske perspektive IPA III.

Sastanku su prisustvovali i direktorica Direktorata za finansiranje i ugovaranje sredstava EU pomoći Jelena Davidović i koordinator CBIB+, Enrique Aguado Asenjo.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije