fbpx
NaslovnicaMINA BusinessDostavljene četiri aplikacije za sticanje crnogorskog državljanstva

Dostavljene četiri aplikacije za sticanje crnogorskog državljanstva

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Sekretarijat za razvojne projekte dobio je ukupno četiri aplikacije za sticanje crnogorskog pasoša u okviru Vladinog programa ekonomskog državljanstva i trenutno ih provjerava.

Iz Sekretarijata su Vijestima kazali da su za prvu aplikaciju, koju su dobili u oktobru, nakon pregleda uputili zahtjev za dopunu nedostajuće dokumentacije u skladu sa zakonom o upravnom postupku.

„Zato konačna odluka, odnosno obrada aplikacije u daljem zavisi od navedenog i nije moguće precizno odrediti očekivano vrijeme završetka. Sekretarijatu su dostavljene još tri aplikacija koje su isto u proceduri obrade“, naveli su iz Sekretarijata.

Oni nijesu naveli imena aplikanata.

Ranije je objašnjeno da aplikacija sadrži lične podatke osoba koje nijesu državljani Crne Gore i koji ne mogu biti javni.

„Program sticanja crnogorskog državljanstva putem ulaganja teče očekivanom dinamikom i u skladu je sa predviđenim procedurama“, saopštili su iz Sekretarijata.

Vladin program ekonomskog državljanstva počeo je u januaru i tim projektom rukovodi Sekretarijat. Iz izvršne vlasti su obećali da će imena svih koji dobiju pasoš Crne Gore kroz program biti dostupna javnosti.

Ukupno će biti dostupno oko dvije hiljade pasoša. Vladin plan je da zainteresovani za crnogorski pasoš ulažu u razvoj projekata u oblasti turizma, poljoprivrede i prerađivačke industtije, odnosno za projekte za koje izvršna vlast da saglasnost.

Najčitanije

Cekliću produžena suspenzija

Podgorica, (MINA) - Defanzivcu Mladosti, Zvonku Cekliću, produžena suspenzija na još mjesec, zbog učešća...