fbpx
NaslovnicaMINA BusinessDojče Telekom najvrjedniji telekomunikacioni brend u Evropi

Dojče Telekom najvrjedniji telekomunikacioni brend u Evropi

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Deutshe Telekom, koji je u Crnoj Gori prisutan preko Crnogorskog Telekoma, ponovo je proglašen za najvrjedniji telekomunikacioni brend u Evropi.

Kompanija je istovremeno proglašena za najvrjedniji njemački brend na svijetu posle Mercedes-Benza, a ispred BMW-a i Volkswagena.

Amazon je proglašen za najvrjedniji brend na svijetu, a drugo i treće mjesto globalno zauzimaju Apple i Google.

Prema rangiranju Brand Finance Global 500, T brend je postigao najveću vrijednost u svojoj istoriji i trenutno vrijedi 46,26 milijardi USD.

“To je povećanje od 15,2 odsto u odnosu na vrijednost prošle godine. U odnosu na 2008. godinu, kada je brend ponovo lansiran, kompanija je bilježila kontinuirano povećanje vrijednosti, koje iznosi impresivnih 420 odsto”, rekli su iz Telekoma.

U Crnoj Gori je najvrjedniji telekomunikacioni brend prisutan preko Crnogorskog Telekoma, koji je T brend na domaće tržište uveo 2006. godine.

Svake godine, Brand Finance određuje koji su brendovi najvrjedniji na svijetu. Pozicija Deutsche Telekoma odražava stabilnost strategije, poručili su iz te konsultantske firme.

“Kompanija je uspješno nastavila svoj poslovni razvoj u zadnjih godinu dana, dok je takođe pravila dugoročne investicije u kvalitet mreže, inovacije i korisnički servis, i sve je to bilo osnova za povećanje vrijednosti brenda”, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije

telekom

Telekom u prvoj polovini godine nastavio finansijski i komercijalni rast

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Crnogorski Telekom u prvoj polovini godine bilježi rast prihoda i operativne...