fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryDobra saradnja sa Ryanair-om

Dobra saradnja sa Ryanair-om

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Crna Gora i avio-prevoznik Ryanair imaju dobru dosadašnju saradnju, saopštili su ministar održivog razvoja i turizma, Pavle Radulović i predstavnik irske kompanije, Neil O’Connor, ocjenjujući da su niskobudžetne kompanije značajne za razvoj turizma zemlje.

Na sastanku je razgovarano o značaju koji niskobudžetne kompanije imaju za razvoj turizma zemlje, ali i o ulozi koju imaju za stanovništvo imajući u vidu značaj putovanja za svakog pojedinca.

„Kompanija Ryanair na našem tržištu nudi avio prevoz ka Barseloni, Berlinu, Bolonji, Briselu, Londonu, Stokholmu i Vrclavu, a samo u ovoj godini njihovi avioni prevezli su nešto manje od 79 hiljada putnika. U prošloj godini ukupno je prevezeno preko 150 hiljada putnika“, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Saradnja Aerodroma Crne Gore sa Ryanairom datira od 2013. godine, kada je ta kompanija počela sa letovima na liniji Podgorica – Brisel.

Sastanku su prisustvovali državni sekretar za turizam Damir Davidović, direktorica Direktorata za razvoj konkurentnosti i investicija u turizmu Olivera Brajović i direktor Aerodroma Crne Gore, Danilo Orlandić.

Najčitanije