fbpx
NaslovnicaMINA BusinessDobra posjeta i pored mjera zabrane međugradskog saobraćaja

Dobra posjeta i pored mjera zabrane međugradskog saobraćaja

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ski centar Kolašin 1600 prvih dana rada bilježi jako dobru posjetu i pored mjera zabrane međugradskog saobraćaja, saopštili su iz preduzeća Skijališta Crne Gore.

“Konkretno, u petak je bilo više od 300 skijaša, preko 150 panoramskih vožnji za razgledanje planine, a izdato je više od 50 dječijih sanki, sa preko 50 polaznika skijanja na dječijem poligonu”, navodi se u saopštenju.

Preduzeće je, kako su kazali njegovi predstavnici, donijelo posebne Covid procedure u cilju sprečavanja širenja i suzbijanja koronavirusa.

“Skijanje je u epidemiološkom smislu najbezbjedniji sport, jer se praktikuje na otvorenom prostoru sa posebnim vidom zaštite svih korisnika – skijaška odijela, maske, rukavice, kacige. Obavljena je i kompletna dezinfekcija žičare, opreme, restorana i objekata najbezbjednijim sredstvima koja traju mjesec, a dosljedno se sprovode sve propisane mjere na dnevnom nivou”, dodaje se u saopštenju.

Iz Skijališta su saopštili da narednih dana očekuju sve ljubitelje snijega i sportova na snijegu u što većem broju, a kompletna infrastruktura je spremna i stavljena u funkciju skijanja.

Kada su u pitanju cijene, jednodnevni ski pas za djecu do 14 godina košta deset EUR, dvodnevni 17 EUR, trodnevni 24 EUR, petodnevni 37 EUR, šestodnevni 42 EUR, sedmodnevni 48 EUR, a sezonski 150 EUR.

„Cijena panoramske vožnje žičarom za djecu iznosi tri EUR, dok za grupu od 20 i više njih košta 2,5 EUR“, navodi se u cjenovniku koji je objavljen na sajtu Skijališta.

Kada su u pitanju cijene za odrasle, jednodnevni ski pas košta 15 EUR, dvodnevni 25 EUR, trodnevni 35 EUR, petodnevni 50 EUR, šestodnevni 60 EUR, sedmodnevni 70 EUR, a sezonski 250 EUR.

Za panoramsku vožnju žičarom za odrasle potrebno je izdvojiti pet EUR, dok za grupu od 20 i više osoba vožnja košta 4,5 EUR.

Najčitanije