fbpx
NaslovnicaMINA BusinessDobitak kompanija MNSE10 indeksa oko 36 miliona EUR

Dobitak kompanija MNSE10 indeksa oko 36 miliona EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Kompanije koje ulaze u sastav berzanskog indeksa MNSE10, ostvarile su u prošloj godini neto dobit od 36,1 milion EUR, pokazuje analiza koju je uradila Montenegroberza.

Neto dobit tih deset kompanija je u 2021. godini iznosila 80,98 miliona EUR, pa je došlo do pada neto rezultata od oko 55,43 odsto.

Iz Montenegroberze su napomenuli da kompanija Sveti Stefan hoteli Budva, nije dostavila finansijske izvještaje za prošlu godinu do momenta sačinjavanja izvještaja.

Najveće povećanje neto rezultata u prošloj godini, u odnosu na 2021, bilježe Luka Bar, Hotelska grupa (HG) Budvanska rivijera i Jugopetrol.

Najveću apsolutnu neto dobit u prošloj godini ostvarili su Crnogorski elektroprenosni sistem (CGES) od 20,28 miliona EUR i Jugopetrol 12,05 miliona.

Montenegroberza je analizirala prošlogodišnje poslovne prihode, neto rezultat i zaradu po akciji deset kompanija koje čine indeks MNSE10.

Ukupni poslovni prihodi tih kompanija na kraju prošle godine iznosili su 1,16 milijardi EUR, što je oko 51,48 odsto više u odnosu na 2021.

Najveće povećanje poslovnih prihoda bilježe Jugopetrol, Luka Bar i Budvanska rivijera.

Pozitivna zarada po akciji zabilježena je kod sedam od deset kompanija, a najveća je kod Jugopetrola, Hipotekarne banke i CGES-a.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije