fbpx
NaslovnicaMINA BusinessDo kraja maja na primorju 40 inspektora

Do kraja maja na primorju 40 inspektora

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Uprava za inspekcijske poslove pojačaće inspekcijski nadzor u predsezoni u svim djelatnostima koje učestvuju u turističkom proizvodu Crne Gore, posebno na primorju, navodi se u planu Vlade.

“U predsezoni će pojačani nadzor na primorju sprovoditi 40 domicilnih inspektora. Intenzitet, modeli i tačke nadzora biće prilagođavani okolnostima koje budu pratile period sezone, dok će posebna pažnja biti usmjerena na poštovanje epidemioloških mjera”, konstatovano je u dokumentu koji je usvojen na posljednjoj sjednici Vlade.

Nadzor će, kako se dodaje, realizovati inspektori iz primorskih opština, dok će po potrebi biti angažovane i ekipe iz drugih crnogorskih gradova, prenose Dnevne novine.

Rok za realizaciju, kako se dodaje, traje od 1. do 31. maja.

U kontrolu će biti uključeni turistički, tržišni, zdravstveno-sanitarni inspektori, Inspekcija rada, kao i ostale inspekcije.

Inspekcije će kontrolisati poštovanje obaveza u vršenju djelatnosti, posebno u ispunjavanju uslova koji se tiču registracije, odobrenja i prijave firmi koje se bave turizmom, ugostiteljstvom, trgovinom, zanatstvom, zdravstvenim i uslugama privređivanja igara na sreću”, navodi se u planu pripreme ljetnje turističke sezone.

Inspektori će kontrolisati i sanitarno-higijenske uslove, kao i zdravstvenu ispravnost vode za piće.

Najčitanije

Danijel Hagari IDF

Iran lansirao dronove ka Izraelu

Jerusalim, (MINA) - Iran je lansirao veliki broj bespilotnih letjelica ka Izraelu, saopštila je...