fbpx
NaslovnicaMINA BusinessDigitalna transformacija jedan od najvažnijih zadataka društva

Digitalna transformacija jedan od najvažnijih zadataka društva

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Digitalna transformacija jedan je od najvažnijih zadataka društva, u kojem svi moraju biti svjesni da digitalizacija bez ključne transformacije svijesti, načina poslovanja, znanja i vještina, ne može biti dovoljna za napredak u ubrzanom savremenom svijetu.

Ministar javne uprave Marash Dukaj sa saradnicima, razgovarao je danas sa predjsednikom Asocijacije menadžera (AMM) Budimirom Raičkovićem, zamjenikom predsjednika, Zoranom Savićem, izvršnom direktoricom Anđelom Radosavović i predsjednikom Odbora za primjenu AI, Ivanom Šoćom.

Sastanku su pored ministra prisustvovali i generalni direktori za infrastrukturu, informacionu bezbjednost, digitalizaciju i e-servise, Dušan Polović i za strateško planiranje u javnoj upravi, međunarodnu saradnju i IPA fondove, Marija Hajduković.

Na sastanku je razgovarano o reformi javne uprave, digitalnoj transformaciji, modernizaciji i efikasnosti javne uprave i to u segmentu e-usluga.

Dukaj je upoznao prisutne sa aktuelnim planovima Vlade i Ministarstva javne uprave, koji se odnose na reformu javne uprave i unapređenju i razvoju ljudskih resursa.

On je pohvalio aktivnosti AMM-a na polju digitalne transformacije i istakao da postoji prostor za saradnju, kao i uključivanje AMM-a u Savjet za javnu upravu, kao i druga tijela za čiji rad je nadležno Ministarstvo.

„Ministarstvo javne uprave, u procesu digitalne transformacije, iako punom izazova, nastoji da ojača saradnju privrednog sektora i Vlade, prije svega, sa ljudima koji su lideri digitalne transformacije u Crnoj Gori“, kazao je Dukaj.

Predstavnici Asocijacije su upoznali ministra sa aktivnostima AMM-a, sa fokusom na digitalizaciju javne uprave, razvoj ljudskih resursa i upravljačkih vještina, kao i na digitalnu transformaciju.

Raičković je predstavnike Ministarstva upoznao sa aktivnostima te AMM-a, sa posebnim osvrtom na dobro upravljanje i potrebu za jos snažnijom profesionalizacijom i depolitizacijom javne Uprave.

Ocijenjeno je da Asocijacija svojim kadrovskim kapacitetima moze pomoći javnoj upravi u reformi koja bi za rezultat imala efikasne i korisne servise za privredu i građane.

Na sastanku je dogovoreno konkretizovanje saradnje Ministarstva i AMM-a kroz potpisivanje Memoranduma o saradnji.

„Konkretni planovi aktivnosti u navedenim oblastima usaglašene su na sastanku, kako bi saradnja imala što veći stepen realizacije kada je u pitanju efikasnost, transparentnost i kvalitet servisa koje pruža javna uprava privredi i građanima“, zaključuje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Pala vrijednost dolara

London, Njujork, (MINA-BUSINESS) - Vrijednost dolara prema korpi valuta prošle sedmice pala je prvi...