fbpx
NaslovnicaMINA BusinessDeutsche Telekom najvrijedniji telekomunikacioni brend na svijetu

Deutsche Telekom najvrijedniji telekomunikacioni brend na svijetu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Deutsche Telekom je, prema objavljenoj studiji Brand Finance Global 500, jedan od najvrijednijih brendova na svjetskom nivou, istovremeno i jedina evropska kompanija koja se našla među prvih deset na ukupnom popisu.

Aktuelni plasman podrazumijeva jaku devetu poziciju i napredovanje od dvije pozicije u odnosu na prethodnu godinu.

“Osim toga, Deutsche Telekom se pozicionirao i kao najvrijedniji telekomunikacioni brend na svijetu i prvi put se našao ispred telekomunikacionih giganata, kompanija Verizon i AT&T. Na nivou Evrope, T ostaje najbolje rangirani korporativni brend”, navodi se u saopštenju.

Studiju Brand Finance Global 500 godinama unazad objavljuje renomirani britanski istraživački institut Brand Finance, kao dio aktivnosti u sklopu Svjetskog ekonomskog foruma (WEF) u Davosu.

Kompaniji Apple pripada prva pozicija na listi najvrijednijih svjetskih brendova, i u tom nadmetanju prevazilazi Microsoft, Google i Amazon.

Osim toga, prema Brand Finance Global 500 izvještaju, deveta pozicija plasira Deutsche Telekom brend ispred Mercedes-Benza, Tesle, Toyote, Instagrama i ostalih svjetski renomiranih brendova.

Vrijednost Deutsche Telekom brenda trenutno je na istorijskom vrhuncu i prema studiji iznosi 73,3 milijarde USD. U odnosu na prethodnu godinu bilježi se rast od 17 odsto, dok u poređenju sa 2020. godinom vrijednost brenda povećala se čak 84 odsto. Tokom tog perioda Telekom je od četvrte pozicije napredovao do najjačeg telekomunikacionog brenda na svijetu.

U Crnoj Gori DT Grupa prisutna je preko Crnogorskog Telekoma, koji ne samo da prati, već nameće trendove i oblikuje budućnost telekomunikacionog sektora u Crnoj Gori.

“Podsjećamo i da prema posljednjem zvaničnom izvještaju Agencije za elektronske komunikacije (EKIP), CT ima najveću i najbržu 4G i 5G mobilnu mrežu u zemlji, sa najvećom prosječnom brzinom u poređenju s konkurencijom. Superioran proizvod, konstantno održavanje liderske pozicije u inovacijama i investicionim projektima, vrhunsko korisničko iskustvo i usluga koja ide u susret i najzahtjevnijim potrebama korisnika, duboko su usađeni u sve kompanijske procese i čine ključne faktore jačanja vrijednosti Telekom brenda na lokalnom nivou”, navodi se u saopštenju.

Navedena usmjerenja potvrđuje i Brand Finance Global 500 studija, u kojoj se ističe da su upravo odličan kvalitet mreže, pozitivni trendovi koji se odnose na korisničko iskustvo i inovacije Deutsche Telekoma, ključni razlozi napredovanja u širenju i zadržavanju korisničke baze – kako u Evropi, tako i u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD).

Više informacija o Brand Finance Global 500 dostupno je na sajtu www.brandfinance.com

Pozitivan trend brenda Deutsche Telekoma potvrđuju i druga istraživanja poput Kantar BrandZ studije Most Valuable Global Brands.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije