fbpx
NaslovnicaMINA BusinessDelegacija PKCG na sjednici Upravnog odbora KIF-a

Delegacija PKCG na sjednici Upravnog odbora KIF-a

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Delegacija Privredne komore (PKCG) prisustvovala je sjednici Upravnog odbora Komorskog investicionog foruma (KIF) na kojoj je, između ostalog, predstavljana analiza inflacije u regionu, kao i model pružanja odgovora poslovne zajednice na inflatorne i prateće izazove.

Sjednici koja je održana u Prištini prisustvovao je potpredsjednik PKCG Nikola Vujović sa saradnicima.

“U fokusu sjednice bile su teme koje su se ticale ocjene rada organizacije tokom ove godine, predstavljanja analize inflacije u regionu, te model pružanja odgovora poslovne zajednice na inflatorne i prateće izazove”, navodi se u saopštenju PKCG.

Jedna od važnijih tačaka bilo je zauzumanje završnih stavova i definisanje rješenja za osnivanje organizacije KIF-a za djelovanje na Zapadnom Balkanu, sa sjedištem u Podgorici.

“Takođe, donijeta je odluka o uspostavljanju Centra za trening i sertifikaciju na Kosovu, koji će donijeti značajne benefite za sistem obrazovanja i unapređenja kvaliteta kvalifikacija u oblasti zapošljavanja”, dodaje se u saopštenju.

KIF okuplja šest privrednih komora sa Zapadnog Balkana.

Ova organizacija je osnovana 2017. godine sa ciljem uspostavljanja platforme saradnje koja za svrhu ima obezbjeđivanje jedinstvenog glasa za poslovnu zajednicu, jačanje i unapređenje kontakata među privrednicima, kao i promociju regiona kao atraktivne investicione destinacije.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Budućnost bolja od Sutjeske

Podgorica, (MINA) - Košarkaši Budućnost Volija pobijedili su večeras u Podgorici, u kontrolnom meču,...