fbpx
NaslovnicaMINA BusinessDavidović: Željezari da se vrati ono što je oteto

Davidović: Željezari da se vrati ono što je oteto

Nikšić, (MINA-BUSINESS) – Nikšićki biznismen Miodrag Davidović ponudio je 15,1 milion EUR za kupovinu Željezare zato što je, kako je kazao, računao da nudi isto što i turska kompanija u vrijeme kada je kupila fabriku.

On se danas u 11 sati sastao sa radnicima Željezare i poručio da od države ništa ne traži, bez ono što je pošteno, prenosi RTNK.

“Tražimo samo ono što je Željezarino, ono što je oteto da nam se vrati. Do današnjeg dana nijesmo dobili odgovore i mi više nemamo šta da čekamo”, rekao je Davidović.

On je kazao da je Tosyali grupa dala 72 sata da se čuju i popričaju, a on se nada da će država održati riječ.

“Ovo državu košta nula EUR”, rekao je Davidović.

On je naveo da će sada predati papire u institucije i čekati odgovor.

“Neka država kaže ako Željezara ne treba da radi, ali neka znaju da 250 porodica zavisi od ovoga. Ja neću da pravim sirotinju od radnika Željezare, niti ću davati socijalne plate radnicima, gdje sam ja – tu su najviše plate”, saopštio je Davidović.

On je dodao da čeka realnu cijenu, “ne onu koju sam ja ponudio na početku, ni onu koju su oni ponudili, moramo naći kompromis.”

“U četvrtak u 15 sati ćemo odgovoriti ko nije odgovorio. Znaćemo ko je odgovorio pozitivno, a ko nije i zbog čega. Mi moramo sve imati napismeno, jer Željezara neće zavisiti ni od jedne vlasti. Najbitniji je odgovor države, da li će ispuniti obećanje i pomoći”, poručio je Davidović.

Na pitanje radnika šta da očekuju od 1. septembra, Davidovoć je odgovorio da misli da ne postoji šansa da će radnici završiti na Birou rada.

Davidović na pitanje novinara koja je posljednja cijena koju je spreman da ponudi, nije želio da odgovori.

Predsjednik sindikata Željezare, Ivan Vujović pozvao je državu da ispuni obećanja.

“U suprotnom, biće radikalizacija protesta jer nećemo dozvoliti da se igraju sa radnicima Željezare”, poručio je Vujović.

Davidović je u ponedjeljak imao sastanak sa predstavnicima turskog Tosčelika oko preuzimanje Željezare.

Zvaničnih izjava nakon sastanka nije bilo.

Vujović je kazao da se čuo sa Davidovićem koji im je kazao da je imao korektan razgovor sa upravom Tosčelika, da nastavljaju razgovore i da će do kraja sedmice imati konkretan dogovor.

Radnici, kako su kazali, nastavljaju štrajk do kraja sedmice.

Radnici Željezare preko 60 dana štrajkuju u krugu fabrike zbog najave turskog vlasnika da će ih od 1. septembra ostaviti bez posla.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije