fbpx
NaslovnicaMINA BusinessDavidović i dalje u pregovorima sa Tosčelikom

Davidović i dalje u pregovorima sa Tosčelikom

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Elektroprivreda (EPCG) je, nakon prodaje dijela akcija, spremna da uđe u rješavanje problema Željezare, saopštio je predstavnik elektroenergetske kompanije Miro Vračar, dok nikšićki biznismen Miodrag Davidović tvrdi da i dalje pregovara sa Tosyalijem i da pregovori nikad nijesu prekidani.

Vračar je, gostujući u emisiji Okvir TVCG, kazao da su pregovori sa Tosčelikom jako usporeni i da još nemaju nikakavu cjenovnu ponudu.

“EPCG je zainteresovana za imovinu kompanije, a Tosčelik je izrazio namjere prodaje kompanije. Oni nam nijesu dali konkretnu ponudu. Mi smo nastojali da obavljamo video sastanke, ali su oni u pregovorima često ostajali nedorečeni”, objasnio je Vračar, prenosi portal RTCG.

On je ponovio da EPCG ima naum da kupe imovinu.

“Mi smo tražili ponudu. Nastojimo da vežemo ova dva procesa, ili dobijamo ništa ili dobijamo imovinu Željezare. Mi kao EPCG smo potpuno saglasni i da Davidović uđe u Željezaru”, rekao je Vračar.

On je dodao da su EPCG potrebni partneri koji bi ušli u proizvodnju čelika.

Kada je riječ o prodaji akcija EPCG na Montenegroberzi, Vračar je kazao da se Vlada javila kao jedini kupac.

“Nakon prodaje tih akcija predvidjeli smo permanentnu prodaju na slobodnom tržištu. Međutim zbog kašnjenja državne administracije nije nam ostalo vremena da idemo na permanentnu prodaju. Nama je uskraćeno vrijeme da izađemo na slobodno tržište”, saopštio je Vračar.

On je dodao da ukoliko bi EPCG, ukoliko postane vlasnik Željezare, nastojala da zadrži sve radnike te firme.

Vlasnik firme Neksan Miodrag Davidović rekao je da je pri pregovorima sa Tosčelikom, za razliku od EPCG, njemu Tosyali dao određenu ponudu.

“Očigledno je da sam ja bliži dogovoru nego što je EPCG”, kazao je Davidović.

Predstavnik Sindikata Željezare Ivan Vujović kazao je da radnici u potpunosti podržavaju EPCG, te da nijesu bili upoznati sa činjenicom da Davidović i dalje vodi pregovore.

On smatra da je prodaja akcija prvi korak ka preuzimamu fabrike i da je EPCG u pregovorima sa Tosyali grupom.

“Nećemo naspuštati krov fabrike dok se ne riješi situacija. Već su počele da nam pristižu krivične prijave”, rekao je Vujović i podsjetio da su radnici Željezare na krovu od 11. avgusta.

On je pozvao nadležne da ispitaju neregularnosti turskih vlasnika pri funkcionisanju fabrike.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije