fbpx
NaslovnicaMINA BusinessCrna Gora se predstavlja na sajmu u Barseloni

Crna Gora se predstavlja na sajmu u Barseloni

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Nacionalna turistička organizacija (NTO) predstavlja turističku ponudu Crne Gore na specijalizovanom sajmu kongresne industrije IBTM u Barseloni, sa akcentom na kongresni turizam, koji je važan sa aspekta produženja sezone.

Iz NTO-a je saopšteno da je riječ o jednom od najznačajnijih evropskih sajmova kongresne industrije, poslovnih i motivacionih putovanja koji okuplja 2,6 hiljada izlagača iz 77 zemalja i preko 2,7 hiljada profesionalaca u toj oblasti.

Tokom prvog dana sajma, predstavnici NTO, za zainteresovane kupce (hosted buyer) održali su prezentacije ponude Crne Gore za kongresni turizam.

„Na sastancima sa organizatorima događaja sa tržišta Španije, Belgije, Njemačke, Rusije, Poljske, Velike Brtanije, Francuske, upoznali su ih sa unaprijeđenim hotelskim kapacitetima, boljom avio povezanošću i mogućnostima za organizaciju događaja koje nudi naša zemlja“, navodi se u saopštenju.

Iz NTO-a su rekli da je Crna Gora rastuća destinacija na listi najpopularnijih destinacija za poslovni turizam.

„Iz godine u godinu tražnja je sve veća, shodno brojnim prednostima, na prvom mjestu otvaranju novih hotela kategorije četiri i pet zvjezdnica koji raspolažu potrebnim sadržajima i najsavremenijom opremom, mediteranskoj klimi, nesvakidašnjoj prirodi, mogućnostima za organizaciju nezaboravnih izleta, kao i činjenici da je na oko svega dva sata leta udaljenosti iz većine evropskih centara“, dodaje se u saopštenju.

Za Crnu Goru je, kako su rekli, razvoj tog vida turizma posebno važan sa aspekta produženja sezone i stvaranja cjelogodišnje turističke destinacije i generisanja većih prihoda od turizma, imajući u vidu činjenicu da se poslovna putovanja realizuju u periodu van glavne turističke sezone, te da turista na poslovnom putovanju troši značajno više od prosječnog turiste.

Na štandu NTO svoju ponudu predstavljaju turistička organizacija Budve, Montenegro Stars Hotel Group, hoteli Regent Porto Montenegro, The Chedi-Luštica Bay, turističke agencije MTS Montenegro, Explorer, Intours DMC, Montenegro In Style i East West Voyage.

Specijalizovani sajam kongresne industrije IBTM traje do četvrtka.

Najčitanije