fbpx
NaslovnicaMINA BusinessCrna Gora prva na listi top destinacija u ovoj godini

Crna Gora prva na listi top destinacija u ovoj godini

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Američki Bloomberg svrstao je Crnu Goru na prvo mjesto liste 20 destinacija koje će posebno biti popularne tokom ove godine.

Državni sekretar u Ministarstvu održivog razvoja i turizma, Damir Davidović, kazao je da je istovremeno, China Travel Agent magazin dodijelio Crnoj Gori nagradu za najpopularniju niša destinaciju u prošloj godini u Kini.

To, kako je rekao na konferenciji za medije koju je organizovala Nacionalna turistička organizacija (NTO), pokazuje da su prepoznati rezultati i potencijal koji je država ostvarila, prenosi portal Pobjede.

Direktorica NTO, Željka Radak Kukavičić, kazala je da je prošla godina bila rekordna, te da se mogu pohvaliti dobrim početkom ove godine.

“Samo za novogodišnju noć imali smo 60 hiljada gostiju i dobru posjećenost i ostalih dana”, precizirala je Radak Kukavičić na konferenciji koju je organizovala NTO u saradnji sa Ministarstvom održivog razvoja i turizma.

Američki Bloomberg preporučuje 20 nadahnjujućih destinacija koje će posebno biti primamljive u ovoj godini. Tako se Crna Gora našla ispred Italije, Kirgistana, Mađarske, Bolivije, Mozambika, Jamajke i Kaira.

Bloomberg za Crnu Goru piše da se sićušna balkanska zemlja polako pozicionirala kao novi dragulj Jadrana sa mješavinom vjekovnih sela, aristokratskih ljetnikovaca i brojnih izazovnih lokacija izvan šljunkovitih plaža.

“U vašoj avanturi Crnom Gorom možda sretnete mrkog medvjeda, sivog vuka, evroazijskog risa i druge ugrožene vrste u nacionalnim parkovima Durmitor i Biogradska gora”, navodi se u tekstu Bloomberga.

Nakon divlje ljepote, preporučuju da se pođe do obala na moru “obasjanih suncem”.

“Ne propustite da posjetite luksuznu marinu za jahte Portonovi u zalivu Boke Kotorske, gdje će se u junu otvoriti i prvo evropsko ljetovalište One&Only. Krstarite morem ili letite Lufthansom do Tivta, grada na moru sa aerodromom. Šta god odaberete, sigurno je da ćete zaobići prepuni Dubrovnik u susjednoj Hrvatskoj”, navodi autor teksta.

Bloomberg preporučuje i kada je najbolje posjetiti Crnu Goru, a kada ne, uz vrlo koristan pregled godišnjih cijena smještaja.

Kako navode, u Crnoj Gori vrijeme je dovoljno toplo za kupanje sve do oktobra, kada su i najpristupačnije cijene.

“Ugodno ćete se provesti i u kasno proljeće, kada su noći tople, ali prijatne”, preporučio je taj ugledni medij.

Najčitanije