fbpx
NaslovnicaMINA BusinessCrna Gora bilježi dobru popunjenost kapaciteta

Crna Gora bilježi dobru popunjenost kapaciteta

Budva, Novi Sad, (MINA-BUSINESS) – Crna Gora već sada ima dobru popunjenost kapaciteta usljed posjete turista iz Zapadne Evrope i dalekih tržišta, saopštila je predstavnica Nacionalne turističke organizacije (NTO), Ljiljana Čukić i dodala da je i najava bukinga odlična.

Ona je na konferenciji za novinare u Novom Sadu, koju je u okviru regionalne road show kampanje organizovala Turistička organizacija Budva (TOB), kazala da je turistička privreda Crne Gore spremna, kao i kapaciteti.

„Potrudili smo se da pripremimo raznolik turistički proizvod, da usluga bude na nivou i većeg kvaliteta, i sa nestrpljenjem očekujemo turiste iz Srbije“, kazala je Čukić.

Iz TOB-a su saopštili da su promotivni događaj u Novom Sadu, gradu pobratimu Budve, organizovali u okviru ovogodišnje regionalne road show kampanje, koju NTO realizuje u saradnji sa lokalnim turističkim organizacijama u regionu u cilju promocije ljetnje turističke sezone.

Predstavnik TOB-a, Nikola Kralj, kazao je da metropola turizma Crne Gore, kako turisti nazivaju Budvu, predstavlja jedinstveni spoj bogate kulture i istorije i izuzetno modernih sadržaja, pa se ovaj grad iz tog razloga posebno ističe na evropskoj mapi turističkih destinacija.

„Priroda je darovala budvansku rivijeru nesvakidašnjom ljepotom, najljepše pjeskovite i šljunkovite plaže nalaze se upravo ovdje. U zaleđu rivijere nalaze se sela koja predstavljaju autentičnu turističku ponudu. Ljubitelji prirode i aktivnog odmora ovaj kraj mogu obići pješačkim stazama, a na budvanskoj rivijeri uređeno je čak 50 kilometara staza koje prolaze kroz predivno zaleđe i povezuju budvanska sela“, naveo je Kralj.

On je, govoreći o budvanskom zaleđu, istakao projekat revalorizacije tvrđave Mogren, na kojem TOB radi u saradnji sa Opštinom Budva, Polimskim muzejem i lokalnim preduzwećima.

„U toku su ozbiljni radovi na ovom lokalitetu, a tvrđava će uskoro biti neizbježna turistička atrakcija u Budvi“, dodao je Kralj.

On je najavio da Budvi predstoje spektakularni događaji, poput svečane Ceremonije otvaranja sezone, kada će nastupiti vrhunski muzičari.

Na konferenciji za medije govorili su i predstavnici TO Bara, Herceg Novog, Tivta i Podgorice, a događaju su prisustvovali neki od najeminentnijih medija Novog Sada i Vojvodine, kao i generalna konzulka u Generalnom konzulatu Crne Gore u Srbiji, sa sjedištem u Sremskim Karlovcima, Nevenka Ćirović.

Posjetioci su imali priliku da se upoznaju sa bogatom turističkom ponudom Crne Gore kroz promotivni materijal i razgovor sa turističkim poslenicima iz Crne Gore.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije