fbpx
NaslovnicaMINA BusinessCilj transformacija domova kroz najnovije tehnologije

Cilj transformacija domova kroz najnovije tehnologije

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Cilj Programa energetske efikasnosti je tranformacija domova kroz primjenu najnovijih tehnologija i rješenja koja doprinose unapređenju energetske efikasnosti i većem korišćenju obnovljivih izvora energije, saopštio je izvršni direktor Eko-fonda, Draško Boljević.

U organizaciji Eko-fonda i Ministarstva energetike i rudarstva, a u prisustvu velikog broja zainteresovanih, održana je panel diskusija i promocija Programa energetske efikasnosti u domaćinstvima, posvećena privrednicima-izvođačima radova, u projektu od kojeg će korist imati brojna domaćinstva u Crnoj Gori.

„Vjerujemo da je vaše bogato iskustvo i stručnost ključna u ovom procesu, te vas pozivamo da se pridružite u ostvarivanju ovih ciljeva. Ovaj događaj ne samo što će obezbijediti prostor za razmjenu ideja, već će takođe omogućiti stvaranje novih partnerstava u susret početku realizacije ovog važnog programa”, kazao je Boljević.

Generalni direktor Direktorata za energetsku efikasnost, Božidar Pavlović, naveo je da je jedan od ciljeva programa unapređenje investicionog ambijenta i razvoj lokalne ekonomije, prenosi CGNews.

“Procijenjeni investicioni okvir koji obezbjeđuje program namijenjen domaćinstvima je 15 miliona EUR. Dva program namijenjena unapređenju energetske efikasnosti u sektoru turizma i industrije koja se realizuju u saradnji sa resornim ministarstvima imaju investicionu vrijednost oko deset miliona EUR. Ovo su vrlo značajna sredstva koja zahtijevaju snažno uključenje privrede u implementaciju”, naveo je Pavlović.

Govoreći o finansijskog strani programa, pomoćnik direktora Nemanja Peković se osvrnuo na sve segmente koji mogu biti od značaja kako za građane koji će aplicirati, tako i za kvalifikovane izvođače radova.

On je upoznao prisutne sa uslovima, iznosima i dinamikom buduće realizacije, izrazivši uvjerenje da će kvalifikovani izvođači prepoznati svoj interes i mjesto u realizaciji ovog projekta.

“Javni poziv za izvođače radova je raspisan 20. maja. Uvjereni smo da će vaše aktivno učešće na ovom događaju, kroz interesovanje i interakciju, pružiti vrijedan doprinos realizaciji ovog Programa, koji će proizvesti višestruke pozitivne efekte za ekonomiju i društvo”, naveo je Peković.

Rukovoditeljka Službe za energetsku efikasnost i obnovljive izvore energije, Lidija Škatarić, pružila je odgovore na pitanja koja su se odnosila na kriterijume i uslove teksta javnog konkursa.

Ona je pozvala izvođače radova da kroz partnerski odnos sa Eko-fondom i građanstvom pruže svoj maksimum, kako bi svi elementi neophodni za realizaciju bili ispoštovani i na vrijeme realizovani.

Predstavnici Ministarstva energetike i rudarstva bili su vršilac dužnosti generalnog direktora Direktorata za energetsku efikasnost Božidar Pavlović, načelnik u Direktoratu za energetsku efikasnost Nikola Vujošević i savjetnik u Direktoratu za energetsku efikasnost, Veljko Račić.

Program je moderirao saradnik za odnose sa javnošću, Boško Kovačević.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Sabaljenka pobjendica US Opena

Podgorica, (MINA) - Bjeloruska teniserka Arina Sabeljenka pobjednica je US opena. Ona je u Njujorku,...