fbpx
NaslovnicaMINA BusinessČelanović: Vrijeme da se smijeni nesposobno rukovodstvo EPCG

Čelanović: Vrijeme da se smijeni nesposobno rukovodstvo EPCG

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Generalni sekretar Socijaldemokrata (SD), Miloš Čelanović, saopštio je da je vrijeme da se sankcioniše i smijeni, kako je rekao, nesposobno rukovodstvo Elektroprivrede (EPCG).

“Vrijeme je da se sankcioniše i smijeni nesposobno rukovodstvo EPCG koje je, misleći da će biti smijenjeno nakon pada 42. Vlade, prodalo sve viškove električne energije”, naveo je Čelanović komentarišući izjavu premijera u tehničkom mandatu, Dritana Abazovića, tokom današnje sjednice Vlade.

Abazović je na sjednici kazao da bi Ministarstvo kapitalnih investicija (MKI) trebalo da pripremi predlog mjera uštede električne energije.

“Menadžment EPCG je “potrčao” da proda višak električne energije, bez da se barem dio toga ugovorom kompenziuje za period kad je Crna Gora u deficitu sa proizvodnjom električne energije”, naveo je Čelanović.

Prema njegovim riječima, tako smo došli u situaciju da isti onaj megavatsat (MWh) električne energije, koji smo prodali za 200 EUR, kupujemo sada za 500 i više EUR.

“Ugasili ste Kombinat aluminijuma (KAP) i najavili 80 miliona profita i uštedu struje. Struje nema, a za sada trošak kockarskog poteza čelnih ljudi u EPCG nas košta oko 11 miliona EUR”, zaključio je Čelanović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Institut za javno zdravlje, IJZ, hpv vakcinacija

IJZ: Dodatni termini za HPV vakcinaciju

Podgorica, (MINA) - Institut za javno zdravlje (IJZ) i domovi zdravlja organizovaće tokom naredne...