fbpx
NaslovnicaMINA BusinessČekaju poziv do ponedjeljka

Čekaju poziv do ponedjeljka

Nikšić, (MINA-BUSINESS) – Bivši radnici Željezare su najavili da ako do 6. februara ne dobiju poziv od Elektroprivrede, novog vlasnika nikšićke fabrike, da razgovaraju o početku proizvodnje i njihovim rješenjima za stalno, sa krova fabrike se sele ispred upravne zgrade energetske kompanije.

Oni su najavili da će, u tom slučaju, početi sa protestima 7. februara, prenose Vijesti.

Ivan Vujović je kazao u ime željezaraca da za dva dana počinje deveti mjesec otkad su počeli protesti radnika Željezare za odbranu fabrike i svojih radnih mjesta.

“Fabriku odbranismo, a radnih mjesta ni na vidiku. Šta smo dobili za ovih osam mjeseci neprestane borbe? Dobili smo krivične prijave i na osnovu tih prijava sjutra nam počinje suđenje pred Osnovnim sudom u Nikšiću”, rekao je Vujović.

Na jučerašnjem zboru radnika donesena je odluka da čekaju do 6. februara zvaničan poziv EPCG, da vide kada planiraju da ih zaposle.

”Nama je to najvažnije. Naš stav je poznat, a to je da u toku narednih deset dana počnemo da radimo. Taj rad mora biti zasnovan na stalnim rješenjima, jer sve ostalo je neprihvatljivo, jer smo mi svi bili stalno zaposleni do 1. septembra prošle godine”, kazao je Vujović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije