fbpx
NaslovnicaMINA BusinessBojanić: Krivokapić u višegodišnjem konkfiktu interesa prihodovao 34,41 hiljadu

Bojanić: Krivokapić u višegodišnjem konkfiktu interesa prihodovao 34,41 hiljadu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Agencija za sprečavanje korupcije (ASK) donijela je odluku o višegodišnjem konfliktu interesa predsjednika Odbora direktora Elektroprivrede (EPCG), Đoka Krivokapića, u kojem je on prihodovao 34,41 hiljadu EUR, saopštio je ministar kapitalnih investicija, Mladen Bojanić.

On je na svom Twitter nalogu napisao da je ASK tri godine vijećala i 15. decembra prošle godine “smogla snage” da donese odluku o višegodišnjem konfliktu interesa Krivokapića.

“Davne 2017. godine morao je podnijeti ostavku na mjesto predsjednika Odbora direktora EPCG. Međutim, postupajući suprotno zakonskim odredbama, pored plate predsjednika Odbora direktora EPCG, u periodu trajanja konflikta interesa prihodovao je 34,41 hiljadu EUR, isplaćenih od Prve banke”, kazao je Bojanić.

U odluci ASK-a, koju je Bojanić objavio, navodi se da je Agencija utvrdila da je Krivokapić prekršio odredbu člana 13 Zakona o sprećavaju korupcije, jer nije u roku od 30 dana od početka vršenja dužnosti člana Odbora direktora Prve banke u novembru 2017. godine podnio ostavku na javnu funkciju predsjednika Odbora direktora EPCG.

Najčitanije