fbpx
NaslovnicaMINA BusinessBogavac: Opština će podržati ponovno pokretanje beranskog Rudnika uglja

Bogavac: Opština će podržati ponovno pokretanje beranskog Rudnika uglja

Berane, (MINA-BUSINESS) – Opština Berane je spremna da podrži ponovno pokretanje beranskog Rudnika uglja, koji je do marta prošle godine, prije nego je prekinuo sa radom, zapošljavao 157 radnika, saopštio je njen predsjednik, Tihomir Bogavac.

On je danas na sastanku sa izvršnim direktorom Rudnika uglja Berane, Radom Guberinićem, iskazao zainteresovanost lokalne samouprave u cilju ponovnog pokretanja proizvodnje u tom preduzeću.

Bogavac je, kako je saopšteno iz Opštine, ocijenio da je sastanak od velikog značaja za Berane, jer se ponovnim pokretanjem rudnika, koji je u vlasništvu kompanije Metalfer iz Sremske Mitrovice, otvara mogućnost za zapošljavanje većeg broja građana.

Guberinić je pozvao Bogavca da posjeti Rudnik uglja kako bi se sastao sa vlasnikom, a sve u cilju pronalaženja najboljeg modela za ponovno pokretanje proizvodnje.

Iz Opštine su podsjetili da je proizvodnja u tom preduzeću prekinuta u martu prošle godine, kada je oko 100 radnika upućeno na Biro rada.

„Kao glavni razlog za obustavu proizvodnje navedeno je to što već dvije godine gubitke beranske kompanije pokriva vlasnik iz Srbije. Saopšteno je da on to više nije u situaciji da čini i da u datim okolnostima Rudniku uglja prijeti uvođenje stečaja“, navodi se u saopštenju.

Beransku firmu je od grčke kompanije Balkan energy prije sedam godina preuzelo preduzeće Metalfer. Tada je, uz zapošljavanje 150 radnika u tri smjene, nakon desetogodišnjeg zastoja pokrenuta proizvodnja.

Najčitanije

Borusija u finalu Lige šampiona

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Borusije iz Dortmunda plasirali su se u finale Lige evropskih...