fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryBlokirana sva imovina Kneževića

Blokirana sva imovina Kneževića

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Sudija za istragu Miroslav Bašović donio je odluku da privremeno blokira imovinu crnogorskog biznismena Duška Kneževića i njegovih kompanija, saznaju Vijesti.

Specijalna tužiteljka, Lidija Vukčević, ranije je podnijela Bašoviću predlog za određivanje privremene mjere zabrane upravljana imovinom kompanija, čiji je Knežević stvarni ili “skriveni” vlasnik.

Kneževića, odbjeglog bizismena koji se trenutno nalazi u Londonu, Specijalno državno tužilaštvo (SDT) tereti da je na čelu organizovane kriminalne grupe. Ta grupa je navodno počinila više krivičnih djela i zloupotreba u privrednom poslovanju kako bi za sebe pribavili materijalnu korist.

Prema nezvaničnim saznanjima Vijesti, Vukčević je tražila da se Kneževiću zabrani upravljanje imanjima u Zeti, koja su upisana na njegovo ime. Takođe je tražila zabranu upravljanja stanovima na Svetom Stefanu i Podgorici.

Kneževiću su blokirana i imovina kompanija u kojima je stvarni ili “skriveni” vlasnik.

Vukčević je tražila da se blokira imovina kompanija gdje su kao vlasnici, direktori ili ovlašćeni zastupnici evidentirane osobe koje su prijateljski, poslovnmo i rodbinski povezana sa Kneževićem, a što se utvrđuje iz finansijske dokumentacije.

Vukčević je tražila da se privremeno zabrani upravljanje imovinom Atlas grupe u Podgorici, gdje posjeduju jednu parcelu.

Privremeno su blokirane i nepokretnosti budvanske kompanije Mogren Hill, odnosno dvije zgrade u Budvi.

Vukčević je tražila i zabranu upravljana imovinom kompanije Atlas Hotels Group, koja posjeduje hotel, parcele i poslovne prostore u Baru.

Takođe su blokirani hotel, restoran, zgrade i parcele te kompanije u Sutomoru. Barskoj kompaniji je zabranjeno i upravljanje sa dva poslovna prostora na Svetom Stefanu, parcelama i zgradama u Petrovcu i Golubovcima. Takođe je blokirana dio imovine barskog hotela Princes, čiji je vlasnik Atlas Hotels group.

Privremeno je blokirana i imovina preduzeća Jadranski sajam, na čije ime su upisane parcele, zgrade i stanovi u Budvi. U istom gradu blokirane su dvije parcele kompanije Mogren Garden.

Sud je zabranio u upravljanje imovinom Montenegroberze, koja posjeduje dva poslovna prostora u Podgorici, kao i upravljanje sa dva poslovna prostora kompanije CG Broker – Diler.

Takođe je blokirano upravljanje poslovnim prostorom u Podgorici, koji je vlasništvo kompanije Montenegro Holding Investment.

Blokirana je i sva imovina kompanije Atlas Invest, koja posjeduje brojne stanove, poslovne prostore, zgrade i parcele na Svetom Stefanu, u Budvi, Bečićima, Baru, Podgorici i Kolašinu.

I podgoričkoj kompaniji Attika Land privremeno je zabranjeno upravljanje zgradom i brojnim parcelama u Budvi. U tom gradu blokirane su parcele i poslovni prostori kompanija Expo Budva i Expo-Invest Budva.

IZ SDT-a su predlogom tražili da se zabrani i upravljanje imovinom Opšte bolnice Meljine u Herceg Novom, ali i kompanije Montenegro-Express Group koja upravlja tom ustanovom.

Ta kompanija neće moći upravljati poslovnim prostorom u Podgorici, kao i stanovima, poslovnim prostorima, zgradama i parcelama u Budvi.

Vukčević je tražila i da se privremeno zabrani upravljanje akcijama ili udjelom, koji su upisani na crnogorske i of-šor kompanije, u kojima je Knežević stvarni ili skriveni vlasnik.

Najčitanije