fbpx
NaslovnicaMINA BusinessBivši radnici FEP-a primiće trećinu neisplaćenih zarada

Bivši radnici FEP-a primiće trećinu neisplaćenih zarada

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Bivši radnici Fabrike elektroda Piva (FEP) iz Plužina, njih 114, trebalo bi da do ponedjeljka prime dio od 27 neisplaćenih plata, saopštio je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Vladimir Joković.

On je na sjednici Vlade kazao da je to trećina od onoga što su oni tražili i da će taj dio neisplaćenih plata primiti nakon 123 mjeseca.

Za trećinu neisplaćenih zarada biće izdvojeno 348,7 hiljada EUR.

“Ako je iko zaslužio da u ovoj državi primi nešto pred Praznik rada, uz sve poštovanje svih radnika, onda su to oni”, poručio je Joković.

Ministar rada i socijalnog staranja, Admir Adrović, je saopštio da je ta fabrika, nakon što je u 2014. godini poslovala s gubitkom, prestala sa radom.

“Stečaj je uveden 2015. godine. Imali smo socijalni program Vlade koji je sproveden te iste godine. Isplaćene su otpremnine za 66 bivših radnika u iznosu od 675 hiljada EUR”, precizirao je Adrović i dodao da je u skladu sa tada važećim zakonima u penziju otišlo 37 radnika.

Po osnovu Zakona o ostvarivanju prava na finansijsku podršku licima koja su bila zaposlena u preduzećima u sektoru rudarske i metalske industrije, pravo na finansijsku podršku od 12 hiljada EUR ostvarila su 32 radnika.

“Ministarstvo rada i socijalnog staranja je utvrdilo da postoje neisplaćena dugovanja po osnovu neisplaćenih zarada bivšim radnicima u iznosu od 348,7 hiljada EUR i to će biti isplaćeno iz tekuće budžetske rezerve. Ovim se završava i ta priča i rješava taj problem”, zaključio je Adrović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije