fbpx
NaslovnicaMINA BusinessBild: Crna Gora će spremno dočekati goste

Bild: Crna Gora će spremno dočekati goste

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Crna Gora će, kada se stvore uslovi za bezbjednu realizaciju putovanja, spremno dočekati svoje goste, objavljeno je u članku jednog od najuticajnijih njemačkih medija, Bild.

Iz Nacionalne turističke organizacije (NTO) su saopštili da je Bild, u afirmativnom članku, opisao Crnu Goru kao malu zemlju na Jadranu, koja ove godine uliva nadu za ljetnji odmor i putovanja.

Autor članka Marc Olivier Ruhle je, navodeći razloge zbog kojih bi Crna Gora trebalo da se nađe na listi njemačkih turista kao destinacija za naredno putovanje, akcenat stavio na zdravstvenu bezbjednost turista.

U članku je navedeno da je Crna Gora zemlja koja bilježi mali broj zaraženih slučajeva koronavirusa i radi na smjernicama koje podrazumjevaju higijenske i druge zdravstvene protokole u hotelima i ugostiteljskim objektima, koji će se primjenjivati na licu mjesta u cilju zdravstvene sigurnosti i bezbjednosti građana i turista koji se odluče da je posjete.

Direktorica NTO-a, Željka Radak Kukavičić, kazala je da je Crna Gora u vremenu visoke neizvjesnosti zbog epidemije koronavirusa, prema analizima svjetskih zdavstvenih stručnjaka, jedna od najefikasnijih zemalja koja ostvaruje dobre rezultate u suzbijanju pandemije, upravo zato što je brzo reagovala.

„Uprkos zabrani putovanja, mala jadranska država sada nam daje nadu za ljetni odmor na jugu. Prema ekskluzivnim informacijama Bilda, Crna Gora u potpunosti pokreće turističku infrastrukturu i biće spremna za svoje goste”, navodi se u tekstu.

U članku se dodaje da će većina prodavnica u Crnoj Gori biti otvorena od ponedjeljka, a hoteli i restorani od 18. maja, dok će kao jedna od mjera zdravstvene bezbjednosti biti obavezno nošenje maski u svim zatvorenim prostorima.

Bild podsjeća da je Crna Gora trend destinacija za Njemce i da je kada su u pitanju dolasci turista sa njemačkog tržišta zabilježila rast od 82 odsto u prošloj godini, u kojoj su ostvareni rekordni rezultati u turizmu.

Najčitanije

Pirc Musar: Crna Gora predvodnica u integracijama

Podgorica, (MINA) – Crna Gora je predvodnica u integracijama i Slovenija će joj pružiti...