fbpx
NaslovnicaMINA BusinessBella Boka nije otpustila kompletnu posadu brodova

Bella Boka nije otpustila kompletnu posadu brodova

Herceg Novi, (MINA-BUSINESS) – Kompanija Bella Boka nije otpustila kompletnu posadu brodova Gracijana i Eletra i nastaviće projekat javnog transporta ekološkim brodovima, saopštili su njeni predstvanici.

“Namjera kompanije nije bila da otpusti nijednog radnika, već im je, zbog pandemije i činjenice da mjesecima nijesmo mogli raditi, ponuđen aneks ugovora koji je predviđao smanjenje plate dok ne počnemo sa radom, što je dio njih odbio da potpiše”, navodi se u demaniju Bella Boke.

Svim radnicima koji su odbili da potpišu aneks, kako su objasnli, isplaćene su pune otpremnine predviđene zakonom.

“Uprava za inspekcijske poslove je potvrdila da smo sve uradili u skladu sa zakonom”, navodi se u saopštenju.

Iz kompanije su kazali da su bili prinuđeni da reaguju na tvrdnje objavljene u pojedinim medijima koje dovode u pitanje dalju budućnost i održivost projekta.

“Za početak jasno saopštavamo da se naš projekat nastavlja i da smo, uz velike napore, obezbijedili investicije i za kupovinu novih ekoloških brodova. Svaka drugačija tvrdnja je zlonamjerna i neistinita”, dodaje se u saopštenju.

Pandemija koronavirusa, kako su objasnili iz kompanije, uticala je svakako i na njihove planove, ali nijednog trenutka nijesu razmišljali o prekidu prvog projekta javnog transporta ekološkim brodovima u Crnoj Gori.

“Virus je samo usporio zacrtane planove za ovu godinu, ali nije ozbiljno ugrozio održivost i budućnost našeg projekta”, kazali su predstavnici Bella Boke.

Prema njihovim riječima, brodovi Gracijana i Eletra su spremne za prevoz putnika, čak i spremnije nego prošle sezone jer su odrađeni kompletni servisi i u velikoj mjeri poboljšane njihove performanse.

Svakog dana, kako su saopštili, prate situaciju na domaćoj i međunarodnoj sceni, kao i upute nadležnih institucija u Crnoj Gori i na osnovu toga će odlučiti o datumu otvaranja linija o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena.

“Na zadovoljstvo brojnih mještana i turista jedva čekamo da zajedno nastavimo ‘Đir za čistu Boku’”, poručili su iz Bella Boke.

Najčitanije

Akcija za socijalnu pravdu

Krivična prijava VDT-u zbog dodjele koncesije u Nikšiću

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Akcija za socijalnu pravdu (ASP) uputila je Vrhovnom državnom tužilaštvu (VDT)...