fbpx
NaslovnicaMINA BusinessBar od izuzetnog značaja za doprinos ukupnom razvoju države

Bar od izuzetnog značaja za doprinos ukupnom razvoju države

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Bar ima izuzetan značaj iz nekoliko ključnih perspektiva koje obuhvataju ekonomiju, kulturu, geografski položaj i doprinos ukupnom razvoju Crne Gore i izazovi sa kojima se suočava ta opština zahtijevaju napor svih društveno-političkih aktera, ocijenio je potpredsjednik Skupštine Boris Pejović.

On je, u čestitki povodom Dana opštine Bar, kazao da taj jubilej može biti prilika za prepoznavanje onoga što ih povezuje i podsjeća na zajednički interes u izgradnji bolje budućnosti kako opštine Bar tako i Crne Gore.

“Luka Bar ima značajan uticaj na crnogorsku spoljnu trgovinu, čime se poboljšava povezanost Crne Gore sa drugim zemljama, što je od suštinskog značaja za održavanje ekonomske stabilnosti i razvoj zemlje”, rekao je Pejović.

On je naveo da Stari grad Bar, sa svojim srednjovjekovnim utvrđenjima, predstavlja kulturno blago koje privlači turiste i čini Bar važnim centrom kulturnog nasljeđa Crne Gore.

“Veoma je važno naglasiti da izazovi s kojima se opština Bar suočava, zahtijevaju zajednički napor svih društveno – političkih aktera”, rekao je Pejović.

On je čestitku uputio predsjedniku Opštine, Dušanu Raičeviću, predsjedniku Skupštine Opštine Branislavu Neneziću, kao i svim građankama i građanima.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije