fbpx
NaslovnicaMINA BusinessBajčetić tražio podatke o službenim putovanjima Spajića

Bajčetić tražio podatke o službenim putovanjima Spajića

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Poslanik Demokratskog fronta (DF), Nikola Bajčetić, tražio je od ministra finansija i socijalnog staranja, Milojka Spajića podatke o službenim putovanjima, putnim troškovima i konsultantskim uslugama od početka njegovog mandata.

“Koristeći svoje ustavno pravo, na osnovu člana 50 Poslovnika o radu Skupštine, kao poslanik kluba DF-PzP, uputio sam zahtjev ministru Spajiću da mi dostavi podatke o njegovim službenim putovanjima i to od 4. decembra prošle godine zaključno sa 27. oktobrom”, naveo je Bajčetić u saopštenju.

On je u traženim podacima zamolio da mu se taksativno navede mjesto i datum odlaska i dolaska, spisak putnika, razlog i cilj putovanja, tabelu sa troškovima dnevnica, smještaja i putnih troškova.

“Takođe, u odvojenom dopisu, tražio sam podatke o konsultantskim uslugama koje je Spajić koristio od 4. decembra prošle godine zaključno sa 27. oktobrom te da mi dostavi imena konsultanata koje je angažovao, iznos novčanih sredstava koji im je isplaćen, dužina trajanja njihovog angažmana kao i sami razlog za njihov angažman”, rekao je Bajčetić.

On je kazao da, imajući u vidu da je te dopise uputio Ministarstvu finansija i socijalnog staranja prije više od 15 dana, te da je tražio da mu se na njih odgovori što prije, pa kako je rok za dostavljanje odgovora prošao, jasno je da Spajić odbija da odgovori.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

CEDIS

U četvrtak zbog radova isključenja struje u više opština

Zbog planiranih radova na mreži, u četvrtak 25. aprila, bez napajanja električnom energijom će...