fbpx
NaslovnicaMINA BusinessAMM će dati puni doprinos izradi Strategije za borbu protiv korupcije

AMM će dati puni doprinos izradi Strategije za borbu protiv korupcije

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Asocijacija menadžera (AMM) će, u skladu sa svojim kapacitetima, dati puni doprinos izradi Strategije za borbu protiv korupcije, dogovoreno je na sastanku njenih predstavnika i ministra Zorana Miljanića.

Miljanić je, govoreći o antikorupcijskim inicijativama Vlade, kazao je da će Nacionalna strategija biti prvi dokumenat koji će omogućiti sistemski pristup i za umrežavanje institucija u borbi protiv korupcije na svim nivoima.

Prema njegovim riječima, korupcija je kao gorući problem Crne Gore ozbiljna barijera za strane i domaće investitore i zbog nje su mnogi ozbiljni ulagači odustali od investicija i kapital usmjerili u druge države.

Miljanić je najavio i brzo formiranje Nacionalnog savjeta za borbu protiv korupcije i kazao da će ga, pored predstavnika izvršne vlasti i institucija zaduženih za borbu protiv korupcije činiti i predstavnici sudstva, privrede i relevantnih NVO.

Predsjednik AMM-a Budimir Raičković akcentovao je neophodnost pojednostavljenja zakona i onemogućavanja takozvanih korisnih nejasnoća koje omogućavaju njihova različita tumačenja, što otvara mogućnost za brojne zloupotrebe.

Sastanku su prisustvovali i potpredsjednik za preduzetništvo Radovan Radulović i izvršna direktorica Anđela Radosavović.

Predstavnici AMM-a su takođe istakli da je Crnoj Gori za privlačenje investicija neophodan stabilan, predvidljiv i dugoročan zakonodavni i poreski okvir.

U AMM-u smatraju da je neophodno efikasno pristupiti još snažnijoj digitalnoj transformaciji i centralizaciji servisa koji javna uprava pruža građanima i privredi, što će doprinijeti transparentnosti i efikasnosti.

Sagovornici su se saglasili da antikorupcijske mjere i izmjene zakona mogu doprinijeti održivosti privrede, kao i snaženju države u svakom pogledu.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije