fbpx
NaslovnicaMINA BusinessAkcionarima na ime dividende 2,84 miliona EUR

Akcionarima na ime dividende 2,84 miliona EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Skupština akcionara Crnogorskog Telekoma donijela je odluku da se dio prošlogodišnje neto dobiti, u iznosu od 2,84 miliona EUR, isplati akcionarima na ime dividende.

Bruto iznos dividende po akciji je šest centi.

„Preostali dio dobiti u iznosu od 219,67 hiljada EUR raspodijeliće se u zadržanu dobit“, navodi se u saopštenju.

Dioničari su na redovnoj Skupštini usvojili finansijski i izvještaj o poslovanju za prošlu godinu.

„Raspravljano je i o predlogu Odbora direktora da Skupština akcionara da ovlašćenje za otkup sopstvenih akcija preduzeća, te je odlučeno da se za navedenu svrhu opredijeli iznos od milion EUR koji će biti utrošen u narednih deset mjeseci“, dodaje se u saopštenju.

Skupština akcionara je za nezavisnog revizora društva za ovu godinu izabrala revizorsko preduzeće Ernst&Young, a usvojena je i politika naknada.

Izvršni direktor Telekoma, Stjepan Udovičić, rekao je da su u kompaniji zadovoljni rezultatima ostvarenim u prošloj godini.

„Imamo iza sebe solidnu godinu u kojoj smo uspjeli da preokrenemo određene trendove, zabilježimo rast prihoda i zadržimo lidersku poziciju u postpejdu. Takođe, u prethodnom periodu smo počeli da pokazujemo značajne iskorake u širenju baze korisnika na optici, i u oporavku pripejd segmenta“, kazao je Udovičić.

On je naveo i da su u Telekomu počeli proces repozicioniranja kompanije kao istinskog lidera u sektoru telekomunikacija i supebrzog prenosa podataka.

„U tom smjeru nastavljamo i tokom ove godine, pa smo prvi u zemlji lansirali komercijalnu 5G mrežu i u svim djelovima Crne Gore započeli veliku modernizaciju mobilne mreže i širenje optičke infrastrukture“, podsjetio je Udovičić.

Uz sve to, Crnogorski Telekom, kako je rekao, okreće novu stranicu svog razvoja i kada je riječ o ulaganju u razvoj zaposlenih, napušta poglavlje štednje u tom dijelu i započinje stranicu ulaganja u zaposlene.

Udovičić se osvrnuo na odnos kompanije prema akcionarima i dioničarima.

„Zahvaljujući svemu navedenom, došli smo u poziciju da se založimo za predlog akcionara za otkup sopstvenih akcija Crnogorskog Telekoma i održimo stabilan iznos dividende koji ćemo ove godine isplatiti“, naveo je Udovičić.

On je rekao da će prioritet kompanije ostati pružanje visokokvalitetnih, pouzdanih usluga građanima, privatnom i javnom sektoru, a ostaju vjerni najvišim etičkim standardima transparentnosti u izvještavanju o poslovanju prema svim dioničarima, a posebno akcionarima kompanije.

Crnogorski Telekom već deceniju i po na veoma konkurentnom telekomunikacionom tržištu u Crnoj Gori ostaje jedini telekomunikacioni operator čije se akcije nalaze na berzi.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

kruzer

U kotorskoj luci tri broda

Kotor, (MINA-BUSINESS) - Kotorska luka primila je tri broda. Na vezu je Viking Jupiter sa...