fbpx
NaslovnicalinkAir Montenegro do sada prevezao preko 35 hiljada putnika

Air Montenegro do sada prevezao preko 35 hiljada putnika

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Avioni Air Montenegra su od osnivanja te avio-kompanije prevezli preko 35 hiljada putnika, saopštio je njen izvršni direktor Predrag Todorović.

“Trend koji od samog starta vidimo je veća tražnja za dolazak ka Crnoj Gori, što nas raduje i ohrabruje da će ova sezona biti što je duže moguća”, rekao je Todorović.

On je agenciji Mediabiro kazao da ispunjavaju funkciju, a to je da budu na usluzi državi za razvoj turizma sada i u budućnosti.

Todorović je, kada su u pitanju kvarovi na avionima, rekao da su letovi na vrijeme jako bitna stavka u kreiranju imidža, posebno jedne nove kompanije.

“Međutim, moram da napomenem da imam osjećaj da je kompletna situacija sa našim minornim poremećajima, koje smo imali u saobraćaju, malo medijski prenapumpana. Mi smo nova kompanija koja je tek počela sa operacijama. Naravno da kompanije na samom početku mogu da imaju perfektne operacije. Naše su bile praktično perfektne. Mi letimo 60 dana i imali smo male probleme u saobraćaju tokom samo dva dana”, rekao je Todorović.

On je ocijenio da je dobro da su i u toj situaciji brzo reagovali, te da su putnici istog dana prevezeni na krajnje destinacije.

Todorović smatra da je to stvar koja se generalno dešava u avio-industriji i dešavaće se ne samo u Crnoj Gori nego i u svim kompanijama u svijetu.

Sigurnost i bezbjednost putnika je, kako je dodao, uvijek na prvom mjestu i nikakvi komercijalni interesi nijesu važniji od toga.

Nacionalna avio-kompanija trenutno saobraća na šest destinacija – iz Tivta i Podgorice ka Beogradu, iz Podgorice za Frankfurt i iz Tivta za Frankfurt, Banjaluku i Ljubljanu.

Avio-povezanost je, prema riječima Todorovića, jako bitna.

“Crna Gora je, zbog svog geografskog položaja, izrazito avio-destinacija, pogotovo ka tržištima iz kojih gravitira najveći broj turista. Jako je bitno da imamo stabilnu avio-povezanost sa regionom i šire. Mi na avio-kompaniju gledamo kao na značajnu infrastrukturu jedne države i na nama je da učinimo da ta kompanija bude najefikasnija i najoptimalnija moguća kako bi izvršavala svoj zadatak”, poručio je Todorović.

Što se tiče zaposlenih, u kompaniji trenutno radi nešto manje od 100 ljudi.

“Organizaciona struktura kompanije apsolutno odgovara floti. Ono što je generalno problem u državnim preduzećima je nesrazmjerno veći broj zaposlenih u odnosu na potrebe. Mi radimo potpuno suprotno i imaćemo onoliko ljudi koji su neophodni za efikasno funkcionisanje”, rekao je Todorović.

U budžetu kompanije, kako je zaključio, ovog ljeta imaju brojke koje prevazilaze očekivanja, ali postoji bojazan od daljeg usložljavanja epidemiološke situacije.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije