fbpx
NaslovnicaMINA BusinessAdvokati oslobođeni optužbe za stvaranje kriminalne organizacije

Advokati oslobođeni optužbe za stvaranje kriminalne organizacije

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Viši sud obustavio je postupak protiv advokata Gorana Rodića, Siniše Gazivode i Marije Radulović zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije.

Kako prenose Vijesti, rješenjem vijeća Višeg suda je međutim potvrđena optužnica Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) kojom je Rodiću, Gazivodi i Radulović stavljeno na teret izvršenje krivičnog djela prevara u pokušaju.

Portparolka Višeg suda, Aida Muzurović, kazala je da SDT može izjaviti žalbu Apelacionom sudu, dok advokatima nije dozvoljena žalba zbog stavljanja na teret krivičnog djela prevara u pokušaju.

Rodiću, Gazivodi i Raduloviću se, prema optužnici SDT-a, na teret stavlja stvaranje kriminalne organizacije i pokušaj prevare.

U optužnici se navodi da je Rodić, u periodu od aprila 2016. do februara 2017. godine, formirao kriminalnu organizaciju, čiji je cilj obavljanje krivičnih djela za koja se po zakonu može izreći kazna zatvora od četiri godine ili teža, a radi sticanja nezakonite dobiti i moći.

On je, kako se navodi, u tu kriminalnu organizaciju lično odredio druge osobe za pripadnike, koji su prihvatili članstvo, pa su njeni pripadnici postali Gazivoda i Radulović.

Navodi se i da su optuženi, radi realizacije kriminalnog plana, lažno prikazivali činjenice kako bi doveli u zabludu italijansku kompaniju A2A i njene predstavnike.

Kako je objašnjeno, Rodić im je navodno predstavio da je sa glavnim specijalnim tužiocem, Milivojem Katnićem, drug iz vojske i da izlaskom na jednu večeru može pomoći kompaniji A2A da izbjegne krivično gonjenje.

Za to je, navodno, tražio 600 hiljada EUR.

Najčitanije