fbpx
NaslovnicaMINA BusinessAbazović: Moguć dogovor sa američkom Exim bankom oko energetike

Abazović: Moguć dogovor sa američkom Exim bankom oko energetike

Bar, (MINA-BUSINESS) – Premijer u tehničkom mandatu, Dritan Abazović, najavio je danas da bi sa američkom Exim bankom trebalo da napravi dogovor u vezi sa energetikom, što bi, kako je ocijenio, bilo jako važno za Crnu Goru.

„Imaću u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) jedan sastanak za koji mislim da je jako važan, sa američkom Exim bankom, da dogovorimo neke stvari vezano za energetiku. Ako bi to mogli da dogovorimo u toku ovog mjeseca, mislim da bi to bilo jako važno za Crnu Goru“, rekao je Abazović novinarima u Slobodnoj zoni Luke Bar, nakon što je obavljena još jedna zapljena milionski vrijednih švercovanih cigareta.

Abazović je kazao da Crna Gora na današnji dan uvozi električnu energiju 12 puta skuplju nego što je građani plaćaju kroz račune.

„Svaki dan na uvoz struje dajemo dva miliona EUR i ne možemo dugo da izdržimo tako. Ne samo mi, nego ne znam koja ekonomija bi mogla ovo da izdrži. Zemlje članice Evropske unije (EU) će da daju finansijsku podršku svojim članicama, a mi ćemo, kao u koroni, da izvisimo, jer nijesmo članica. Pokušaćemo na neki drugi način da saniramo stvari“ saopštio je Abazović.

On je dodao da bi volio da se hidrometeorološka situacija u Crnoj Gori poboljša, dok, sa druge strane, postoje turisti koji ne bi voljeli da bude vremenske nestabilnosti.

„Imamo problem sa Željezarom i druge probleme i moramo da idemo prema rebalansu. To je veliko opterećenje za Vladu, moramo da nađemo novac. Demokratska partije socijalista (DPS), pa i Demokrate, i svi koji su podržali pad Vlade, treba da znaju da su nam poremetili kreditni rejting i da mi sada treba da platimo veće kamate, samo zato što nema Vlade. Na kraju ćemo svi to da platimo“, zaključio je Abazović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije