fbpx
NaslovnicaGlavna vijestZa Hiljadu plus se prvog dana prijavilo 435 građana

Za Hiljadu plus se prvog dana prijavilo 435 građana

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Građani su u četvrtak, prvog dana dostavljanja dokumentacije za projekat Hiljadu plus, komercijalnim bankama predali 435 aplikacija, saopštio je direktor Direktorata za razvoj stanovanja u Ministarstvu održivog razvoja i turizma, Marko Čanović.

Čanović je Pobjedi kazao da je interesovanje za učešće u projektu veliko, što govori i podatak da je samo prvog dana javnog poziva predato 435 aplikacija.

Javni poziv za građane za učešće u projektu Hiljadu plus raspisan je u ponedjeljak, a predaja dokumentacije počela je u četvrtak.

“Građani su počeli da predaju dokumentaciju bankama i to Crnogorskoj komercijalnoj banci (CKB), Podgoričkoj, Erste, Lovćen i NLB. Zainteresovanost je velika, a prijavljivanje traje do 3. decembra”, rekao je Čanović.

On je podsjetio da su raspisivanju javnog poziva prethodile brojne aktivnosti, među kojima javni pozivi za ponuđače stanova i za komercijalne banke i odabir konsultanta za realizaciju komunikacione strategije.

“Nakon završenog javnog poziva za ponuđače stanova, imamo u ponudi 409 stambenih jedinica u izgradnji, a na sajtu www.1000plus.me se može vidjeti detaljan spisak. Pored stanova u izgradnji, imamo i ponudu izgrađenih stanova, koja će se kontinuirano ažurirati, što je i jedan od glavnih noviteta ove faze”, precizirao je Čanović i podsjetio da je u ponudi i novogradnja i starogradnja, pod uslovom da stanovi ispunjavaju propisane uslove.

To je, kako je ocijenio, bitna novina, jer je na taj način omogućena kupovinu svih stambenih jedinica na teritoriji države, naročito u opštinama u kojima nema novogradnje.

“Da bi svi građani blagovremeno bili informisani o početku projekta počeli smo i kampanju Hiljadu plus, koja uključuje postavljanje bilborda u deset crnogorskih opština, emitovanje video spotova na televizijskim programima sa nacionalnom i lokalnom frekvencijom, novinski dodaci, brošure”, naveo je Čanović.

On je rekao da je 9. novembra otvoren i Call centar za podršku građanima.

“Zaključno sa srijedom, Call centar je zabilježio preko 1,1 hiljadu poziva, što svakako ukazuje na veliku zainteresovanost građana”, zaključio je Čanović.

Najčitanije

Remi Budućnosti, Elektroprivreda ubjedljiva

Podgorica, (MINA) - Šahisti Omladinca remijem protiv Budućnosti obilježili su prvo kolo Premijer lige...