fbpx
NaslovnicaCrna GoraVlada isključivo posvećena evropskim integracijama

Vlada isključivo posvećena evropskim integracijama

Podgorica, (MINA) – Vlada je nedvosmisleno i isključivo posvećena evropskim integracijama, o čemu svjedoči i nedavno održan Savjet za stabilizaciju i pridruživanje u Podgorici, kazao je premijer Dritan Abazović.

Kako je saopšteno iz Vlade, u vili Gorica održan je radni doručak Abazovića sa ambasadorima država Kvinte i šeficom delegacije Evropske unije (EU) u Crnoj Gori Kristinom Oanom Popom.

Radnom doručku sa Abazovićem osim Pope, prisustvovali su i ambasadorke Sjedinjenih Američkih Država i Velike Britanije Džudi Rajzing Ranke i Karen Medoks, ambasadori Francuske i Njemačke Kristijan Timonije i Robert Veber i zamjenik ambasadora Italije Damiano Rampini.

Navodi se da je radni doručak bio prilika da se u otvorenom i prijateljskom razgovoru razmijene mišljenja o aktuelnoj političkoj situaciji u državi, ali i izazovima u kontekstu geopolitičkih izazova uslovljenih agresijom Rusije na Ukrajinu.

“Abazović je ukazao da je Vlada nedvosmisleno i isključivo posvećena EU integracijama, o čemu svjedoči i nedavno održan Savjet za stabilizaciju i pridruživanje u Podgorici, ali i civilizacijskim vrijednostima, podsjetivši na podršku teritorijalnom suverenitetu i integritetu Ukrajine tokom boravka u Kijevu”, kaže se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije