fbpx
NaslovnicaCrna GoraURA: Krivokapić izdao Abazovića kada je tajno pregovarao sa manjinskim partijama

URA: Krivokapić izdao Abazovića kada je tajno pregovarao sa manjinskim partijama

Podgorica, (MINA) – Premijer Zdravko Krivokapić izdao je potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića kada je nakon dešavanja na Cetinju 5. septembra, tajno slao pojedine ministre da razgovaraju sa partijama manjinskih naroda i ponude im da u Vladu uđu umjesto Građanskog pokreta URA, saopšteno je iz te stranke.

Krivokapić je danas rekao da mu je Abazović govorio da ga neće izdati, a da je formiranje manjinske vlade izdaja izborne volje građana.

URA je u reagovanju kazala da “dok očajnički pokušava da poput bivšeg režima uzurpira mjesto na koje je došao, a sve zahvaljujući ideji i podršci URA-e”, Krivokapić ne preza i od, kako su rekli, njemu svojstvenih neistina.

Kako su naveli, prva u nizu neistina je da je Abazović izdao njega, jer je, kako su kazali, upravo Krivokapić nakon dešavanja na Cetinju 5. septembra tajno slao pojedine ministre da razgovaraju sa partijama manjinskih naroda.

“I ponude im da u Vladu uđu umjesto URA-e, ali i da za zamjenu URA-e dobiju dodatne funkcije. O tome je jasno u javnosti govorio predsjednik Opštine Tuzi, Nik Đeljošaj, a od premijera to nikada nije demantovano”, navodi se u saopštenju.

Iz URA-e su kazali da je druga u nizu neistina da se izdaja želi pripisati URA-i, ako se zna da je Krivokapić na bestidan način u ulozi “tobožnjeg nestranačkog premijera” sve vrijeme pravio partiju, koju formalno nije imao.

“A u suštini zapošljavao u javnoj upravi njene buduće kadrove. Da je tako pokazali su i lokalni izbori u nekoliko gradova, gdje je Krivokapić pod plaštom nezavisnih lokalnih listi, promovisao svoju političku ideju. Legitimno, ali prevarantski, opet svojstveno njemu”, dodaje se u saopštenju.

Prema riječima URA-e, sada kada su stvari postale jasne, Krivokapić “ne preza od neistina i prevara” koje je, kako su rekli, baštinio od početka svog mandata, zbog čega mu i izmiče mjesto premijera.

“Stoga je najmanje pozvan da bilo kome drži lekciju o pomenutom. Krivokapiću, kasno ste se sjetili da od sebe pravite žrtvu i igrate na kartu patetike”, navodi se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije