fbpx
NaslovnicaCrna GoraU skupštinskoj proceduri ukupno 90 predloga zakona

U skupštinskoj proceduri ukupno 90 predloga zakona

Podgorica, (MINA) – U skupštinskoj proceduri nalazi se ukupno 90 predloga zakona, od kojih su 47 podnijeli poslanici, a 43 Vlada.

Iz kabineta predsjednika parlamenta Alekse Bečića saopšteno je da se od 47 predloga zakona koje su podnijeli poslanici, u 40 slučajeva radi o izmjenama ili dopunama zakona, a u sedam o novim zakonskim projektima.

Kako su naveli, od 43 predloga zakona koje je podnijela Vlada, sedam su ratifikacije, 21 izmjena ili dopuna zakona, a 15 je novih zakonskih projekata.

„Važno je imati na umu činjenicu da status predloga zakona ima i promjena ili dopuna samo jednog člana, ili slična sitna intervencija na postojeće zakonsko rješenje, kao i činjenicu da poslanici vrlo često predlažu veliki broj predloga zakona, što je bila praksa i u ranijim sazivima“, kaže se u saopštenju.

Iz Bečićevog kabineta su rekli da je slična situacija bila na kraju prošlog mandata Skupštine i Vlade.

Kako su naveli, na kraju mandata prethodne Vlade i Skupštine u skupštinskoj proceduri ostalo je čak 76 predloga zakona Vlade i poslanika, koje parlament nije uspio da razmotri.

Iz kabineta su kazali da se oko 40 odsto predloga zakona, koji nijesu razmotreni, odnosilo na predloge zakona koje je podnijela Vlada.

Prema njihovim riječima, veliki dio predloga zakona koji su u proceduri biće razmatran na narednoj sjednici koja će, kako je najavljeno, početi između 10. i 15. decembra.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Akcija za ljudska prava, HRA

VDT da preispita procesuiranja zločina u Kaluđerskom lazu

Podgorica, (MINA) - Vrhovni državni tužilac (VDT) treba da preispita procesuiranje zločina u Kaluđerskom...