fbpx
NaslovnicaGlavna vijestRadulović: Sankcije neće uticati na crnogorski finansijski sistem

Radulović: Sankcije neće uticati na crnogorski finansijski sistem

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ekonomske sanckije Evropske unije (EU) Rusiji neće uticati na crnogorski finansijski sistem, ocijenio je ministar vanjskih poslova Crne Gore Đorđe Radulović.

Radulović je, za Televiziju Crne Gore, kazao da su pogođene ruske banke koje nemaju svoje ispostave u Crnoj Gori, dodajući da su ekonomskim paketom sankcija pogođene i vojne industrije.

“Takođe, to neće uticati na crnogorsko tržište u smislu nedostajanja robe, koja dolazi sa strane Rusije”, kazao je Radulović.

On je kazao da te ekonomske mjere nijesu usmjerene protiv običnih građana, već protiv političara koji su dali zeleno svjetlo da se izvrši invazija na Ukrajinu.

Radulović je, komentarišući zabranu uvoza iz Rusije, naveo da je Crna Gora imala razmjenu od deset miliona EUR sa tom državom u prošloj godini.

“Vjerujem da to nije neka značajna robna razmjena. Neće nedostajati ruske robe na crnogorskom tržištu, jer je u ovom trenutku i nema”, poručio je Radulović.

On je kazao da je turizam glavna komponenta saradnje između Crne Gore i Rusije.

Radulović je podsjetio da Ministarstvo planira da naredne sedmice organizuje humanitarni let za Rusiju sa avio kompanijom To Montenegro, Ministarstvom kapitalnih investicija i Ministarstvom vanjskih poslova.

“Kako bismo izbjegli situaciju da naši građani ostanu zarobljeni u Rusiji”, dodao je Radulović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Olimpijakos slavio na Vila parku

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Olimpijakosa pobijedili su večeras u Birmingemu ekipu Aston Vile 4:2,...