fbpx
NaslovnicaGlavna vijestRadović: Ispunio san, ostvario ono za šta je trenirao

Radović: Ispunio san, ostvario ono za šta je trenirao

Tokio, (MINA) – Crnogorski stonoteniser Filip Radović kazao je da je osvajanjem medalje na Paraolimpijskim igrama ispunio svoj san, ostvario ono za šta je trenirao i živio.

Radović je u Tokiju osvojio bronzanu medalju, prvu u istoriji crnogorskog paraolimpijskog pokreta.

On je, nakon ceremojije dodjele medalja, kazao da je zadovoljan igrom i postignutim rezultatom u Tokiju.

“Odigrao sam na visokom nivou cijeli turnir, čak sam i podizao formu iz meča u meč. Pobijedio sam dvojicu stonotenisera koje nijesam do sada pobjeđivao. Izgubio sam polufinale od najboljeg, ali sam ga namučio i imao svoje šanse”, rekao je Radović agenciji MINA nakon urućenja medalje.

Komentarišući žrijeb za drugi dio turnira on je istakao da crnogorski stonoteniseri imaju velike ambicije i u ekipnoj konkurenciji.

Radović i Luka Bakić na startu ekipnog stonoteniskog turnira na Paraolimpijskim igrama biće slobodni, dok će se u četvrtfinalu sastati sa boljim iz duela Nigerije i Sjedinjenih Američkih Država (SAD).

Mečevi osmine i četvrtfinala finala biće odigrani 31. avgusta.

U osmini finala slobodne su još Poljska i Francuska, dok će se za četvrtfinale boriti još Ukrajina i Italija, Velika Britanija I Španija, kao i Indonezija i Kina.

“Zadovoljan sam žrijebom. Koliko nijesmo imali sreće u pojedinačnom dijelu, toliko je bila uz nas u žrijebu za ekipnu konkurenciju. Postavljeni smo za treće nosioce, pa smo u osmini finala slobodni. U četvrtfinalu čekamo boljeg iz duela SAD i Nigerije”, rekao je Radović.

On je istakao da je CRna Gora u četvrtfinalu apsolutni favoriti.

“Jesmo favoriti, ali to moramo to da opravdamo. Moramo da se maksimalno pripremimo i shvatimo ih ozbiljno. Nadam se da ćemo biti na podijumu i u ekipnom dijelu”, rekao je Radović.
(kraj) eml

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije