fbpx
NaslovnicaCrna GoraOd otvaranja auto-puta devet prekršajnih prijava

Od otvaranja auto-puta devet prekršajnih prijava

Podgorica, (MINA) – Ponašanje vozača na autoputu je uglavnom na zadovoljavajućem nivou, a policija je, od njegovog otvaranja, podnijela devet prekršajnih prijava i izdala 54 prekršajna naloga.

Iz Uprave policije su agenciji MINA kazali da od 14. do 19. jula nije bilo registrovanih saobraćajnih nezgoda na auto-putu.

“U izvještajnom periodu službenici Grupe policije za bezbjednost saobraćaja podnijeli su devet prekršajnih prijava i 54 prekršajna naloga”, rekli su iz policije.

Kako su naveli, ponašanje vozača je na zadovoljavajućem nivou, s tim što manji dio učesnika u saobraćaju nedovoljno poznaje pravila koja važe za auto-put, ili ih poznaju, ali ih se ne pridržavaju.

Iz policije su kazali da se najčešće registrovani prekršaji odnose na prekoračenja brzine kretanja, i to kod uglavnom mladih vozača, kao i na kretanje vozila zaustavnom trakom i zaustavljanje u tunelima, na mostovima i drugim mjestima na kojima to nije dozvoljeno.

Oni su apelovali na sve vozače koji učestvuju u saobraćaju na auto-putu da poštuju saobraćajne propise i da na taj način doprinesu, kako svojoj, tako i bezbjednosti drugih učesnika u saobraćaju.

“Skrećemo pažnju učesnicima u saobraćaju na auto-putu da vode računa o načinu korišćenja saobraćajnih traka i upozoravamo ih da ne koriste zaustavnu saobraćajnu traku i da se ne zaustavljaju na mjestima gdje je to zabranjeno”, rekli su iz policije.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije