fbpx
NaslovnicaCrna GoraNe kadrirati u tuđim partijama

Ne kadrirati u tuđim partijama

Podgorica, (MINA) – Poslanice Demokratskog fronta (DF) apelovale su na političke lidere većine od 30. avgusta 2020. godine da odgovorno i ozbiljno pristupe traženju kompromisa kako bi se što prije došlo do predloga mandatara za sastav nove Vlade, ukoliko su potpisi na nedavno usaglašeni Sporazum zaista iskreno dati.

“Kao visoke funkcionerke organizacije koja je utemeljena u sopstvenom iskustvu i posebno narodnoj volji, smatramo nužnim da se svi uzdržimo od isključivih stajališta i posebno od kadriranja u tuđim partijama, čime se narušava postignut sporazum, i da se iskreno posvetimo ovom istorijskom zadatku”, kaže se u saopštenju poslanica DF-a.

U saopštenju poslanica Simonide Kordić, Branke Bošnjak, Maje Vukićević, Jelene Božović, Jovanke Bogavac i Nataše Jevrić, navodi se da će ukoliko ne dođe do dogovora, svi biti gubitnici, bez obzira na pol, partijsku pripadnost ili neku drugu posebnost.

One su navele da je DF predložio jednog kandidata za mandatara – lidera najjačeg političkog subjekta unutar te koalicije, Andriju Mandića, uz punu podršku svih u DF-u.

“Imajući u vidu da su ostali politički subjekti ostali pri svojim predlozima, DF je u cilju deblokade procesa pregovora odlučio da odustane od insistiranja na poziciji mandatara, kako bi se dodatno relaksirali odnosi i lakše došlo do dogovora”, dodaje se u saopštenju poslanica DF-a.

One su kazale da shvatajući ozbiljnost trenutka i značaj povjerenog zadatka, svjesni očekivanja građana koji su glasali za promjene 2020. godine, iskreno se nadaju da će i politički partneri prepoznati taj doprinos DF-a kao iskrenu namjeru ka postizanju dogovora.

“I da će se i oni ponijeti državnički, politički zrelo i hitno obustaviti međusobnu „rafalnu paljbu“ i „zakopati ratne sjekire“ jer samo tako možemo doći do rješenja”, dodaje se u saopštenju.

Poslanice DF-a su kazale da dok se stara parlamentarna većina nadgornjava, vrijeme neumitno teče.

“Poraženi režim i njegova kriminalna bratija likuju i konsoliduju se, a oni koji su nam dali podršku da ih predstavljamo gube strpljenje. Zato, uozbiljimo se, neka razum nadvlada, pokažimo da smo dorasli zadatku”, zaključuje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije