fbpx
NaslovnicaCrna GoraMilatović: Ostavka Krivokapića samo nagađanje

Milatović: Ostavka Krivokapića samo nagađanje

Podgorica, (MINA) – Postupak rušenja prve demokratske Vlade u Crnoj Gori revitalizuje poraženu Demokratsku partiju socijalista (DPS) i vraća društvo na teme podjela, ocijenio je ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović i dodao da je ostavka premijera Zdravka Krivokapića samo medijsko nagađanje.

Milatović je u Jutarnjem programu Prve televizije rekao da je sjednica Vlade, koja je obično četvrtkom, pomjerena za danas, jer je za sjutra zakazana sjednica Skupštine.

Prema njegovi riječima, ukoliko se desi da vicepremijer Dritan Abazović “sa režimom lidera DPS-a Mila Đukanovića” glasa za rušenje Vlade, bilo bi dobro da se u maju, sa lokalnim izborima, održe vanredni parlamentarni i da se, kako je naveo, glas vrati narodu.

“Niko u Crnoj Gori ne razumije racionalnost Abazovića koji je, nakon sjajnih rezultata Skupštine u decembru, samo nekoliko dana poslije Nove godine, povukao ovaj potez i sa četiri poslanika u parlamentu, zajedno sa poraženim DPS-om, pokrenuo pitanje povjerenja Vladi“, kazao je Milatović.

Kako je naveo, postupak Abazovića – rušenja prve demokratske Vlade u Crnoj Gori je nevjerovatan, “jer revitalizuje poraženi DPS, vraća društvo na teme podjela i političke neizvjesnosti i skreće sa dobrih ekonomskih tema”.

Milatović je ocijenio da je to “politički nepametan i izdajnički potez”, prenosi portal RTCG.

“To je potez protiv volje građana koji su glasali 30. avgusta 2020. godine za promjene i smjenu kvazi-diktatorskog režima gospodina Đukanovića, tako da je potez Abazovića apsolutno neshvatljiv”, rekao je Milatović.

Komentarišući najave o osnivanju stranke, on je naveo da je Krivokapić na početku mandata kazao da dok traje Vlada on to neće činiti.

Kako je kazao Milatović, ukoliko se Vlada sruši u parlamentu, apsolutno se stvari tada mijenjaju.

On je dodao da je onda legitimno kreiranje nove partije.

“Velika su očekivanja građana da će Krivokapić i neki ministri to uraditi, i ne smijemo ostati dužni građanima ako se tako stvari izdešavaju “, rekao je Milatović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Remi Budućnosti, Elektroprivreda ubjedljiva

Podgorica, (MINA) - Šahisti Omladinca remijem protiv Budućnosti obilježili su prvo kolo Premijer lige...