fbpx
NaslovnicaCrna GoraMedojević spreman da preuzme odgovornost za reformu sektora bezbjednosti

Medojević spreman da preuzme odgovornost za reformu sektora bezbjednosti

Podgorica, (MINA) – Reforma službi bezbjednosti zahtijeva posebnu hrabrost i znanje, a lider Pokreta za promjene (PzP) Nebojša Medojević spreman je da preuzme tu odgovornost, poručio je portparol te stranke Nikola Bajčetić.

On je u saopštenju naveo da PzP čvrsto stoji pri pozicijama koje su dogovorene u oktobru 2020. godine, u okviru koalicije “Za budućnost Crne Gore” nakon parlamentarnih izbora.

„Podsjećamo javnost da je tada, u okviru dogovora, našoj stranci pripalo mjesto potpredsjednika Vlade za koordinaciju reformi službi bezbjednosti“, rekao je Bajčetić.

On je kazao da su u septembru ove godine, tokom pregovora parlamentarne većine u kojima je PzP odustao od nekih drugih zahtjeva, ponovili one vezane za koordinaciju reformi službi bezbjednosti, imajući u vidu tešku situaciju u kojoj se država nalazi.

„Reforma službi bezbjednosti zahtijeva posebnu hrabrost i znanje, a ovo iz razloga što se, pogotovo u današnjim vremenima, Crna Gora suočava sa izuzetno teškim unutrašnjim, ali i spoljašnjim izazovima“, naveo je Bajčetić.

Prema njegovim riječima, Medojević je spreman da preuzme odgovornost.

Bajčetić je kazao da je Medojević 2020. godine, odmah nakon parlamentarnih izbora, dobio snažnu podršku IDU-a, najveće globalne organizacije koja okuplja partije desnog centra, za koordinaciju reformi službi bezbjednosti.

„A svakodnevno dobija podršku i neukaljanih profesionalaca iz crnogorskih bezbjednosnih struktura koje u njemu vide hrabrog i istinskog patriotu“, dodao je Bajčetić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Radović i Bakić na turniru u Laškom

Podgorica, (MINA) - Crnogorski paraolimpijci, Filip Radović i Luka Bakić, od utorka do petka...