fbpx
NaslovnicaCrna GoraMandić: Đukanović stoji iza svih dešavanja na Cetinju

Mandić: Đukanović stoji iza svih dešavanja na Cetinju

Podgorica, (MINA) – Jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić optužio je predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića da stoji iza svih dešavanja na Cetinju koja su prethodila ustoličenju mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija u Cetinjskom manastiru.

Mandić je na konferenciji za novinare rekao da je Đukanović bio u pozadini svih dešavanja i da je ohrabrivao ljude da naprave čitav niz ekstremističkih poteza, prenosi Portal RTCG.

“A da niko nije imao hrabrosti da potpiše prijavu da je odgovoran za skup na Cetinju. I sad imamo situaciju da onog koji je upravljao situacijom ne vidimo nigdje, nego daje izjave da je predsjednik svih građana i ograđuje se od ljudi koje je pozvao da to sve rade”, naveo je Mandić.

On je kazao da nije srećan zbog dešavanja na Cetinju.

Mandić je rekao da je predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić pozvao rano jutros njega i jednog od lidera DF-a Milana Kneževića, i kazao im da je u toku državni udar jer pojedini u službi nijesu željeli da posao rade profesionalno.

Jasno su, kako je naveo, saopštili da ustoličenje mora da se upriliči na Cetinju i da zakon mora da važi jednako za sve.

“Mitropolit Joanikije i patrijarh Porfirije, nijesmo željeli da budu onako ispraćeni danas na Cetinju, da moraju biti obezbjeđivani sa protivterorističkim ćebadima”, kazao je Mandić.

On je naveo da je Krivokapiću rekao da su željeli da podijele svu odgovornost u vezi sa ustoličenjem, zahtijevajući da se posao odradi do kraja i da se ne odlaže.

Knežević je rekao da je samo sedmicu ranije na Cetinju uz aplauze i crveni tepih dočekan turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan, dok su Porfirije i Joanikije helikopterom morali da preskaču barikade.

“Nažalost, veće šanse za ustoličenje mitropolit Joanikije je imao u Kabulu nego na Cetinju, i to je zajednički poraz Crne Gore, onakve kakvu je možda pamtimo iz istorijskih udžbenika”, kazao je Knežević.

Neophodno je, kako je naveo, da policija narednih dana obezbjeđuje Cetinjski manastir kako bi se spriječila njegova devastacija ili upad.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije