NaslovnicaCrna GoraKonjević: Abazović nije razgovarao sa opozicijom o manjinskoj vladi

Konjević: Abazović nije razgovarao sa opozicijom o manjinskoj vladi

Podgorica, (MINA) – Izbori su najčistiji model za rješenje političke krize u Crnoj Gori, ocijenio je predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Raško Konjević.

On je novinarima, nakon sastanka sa ambasadorima, rekao da koliko zna, Abazović nije vodio razgovore sa opozicijom o formiranju manjinske vlade.

„Rješenje ove krize treba da bude razmotreno kroz najčistiji model a to su izbori. Ukoliko bude postojala politička volja da se formira neka vlada, koja bi imala tranzicionih period, ali to treba da se dešava nakon pada ove vlade“, rekao je Konjević.

Onda, kako je kazao, postoji nekoliko opcija, a u SDP-u preferiraju ono što je najčistije rješenje, a to su izbori.

Konjević je istakao da će glasati za smjenu predsjednika Skupštine Alekse Bečića.

Na pitanje o inicijativi za smjenu potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića, on je naveo da neće „učestvovati u kvarenju te igre između Abazovića i Krivokapića“.

On je kazao da su imali priliku da na sastanku razgovoraju sa partnerima iz Evropske unije, Sjedinjenih Američkih Država i Velike Britanije i da su dosta složno uputili dvije ključne poruke.

“To je da mi Crnu Goru u narednim sedmicama želimo da vidimo kroz institucionalni dijalog i da se sva otvorena pitanja rješavaju u institucijama kroz ustavne, zakonske i poslovničke procedure”, rekao je Konjević.

Konjević je dodao da žele da Crna Gora svaki politički izazov riješi tako što će zadržati i ojačati stabilnost.

“Iskazali smo kao treći stav da očekujemo da će, sad bih već rekao stara parlamentarna većina uraditi ono što je uradio DPS 30. avgust. Ukoliko izgubi većinu u parlamentu, a izgubili su je, prepusti vlast onome ko bude imao većinu, jer su to demokratski standardi”, naveo je Konjević.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije