fbpx
NaslovnicaCrna GoraJanović: Nećemo podržati manjinsku vladu ili druge eksperimente

Janović: Nećemo podržati manjinsku vladu ili druge eksperimente

Podgorica, (MINA) – Demokratska partija socijalista (DPS) neće podržati manjinsku vladu ili neke druge eksperimente, poručio je član Predsjedništva i poslanik te partije Nikola Janović.

“Ili smo zajedno u Vladi da nosimo odgovornost da pokušamo da isčupamo Crnu Goru iz svih ovih dešavanja koje su se desile u protekle tri godine, ili smo van Vlade i bićemo konstruktivna opozicija”, poručio je Janović.

Kako je istakao, DPS u tom slučaju neće biti opozicija državi, nego vlasti.

“Dakle, nema nikakve manjinske vlade, nikakvi eksperimenti – sa tim je završena priča”, naveo je Janović u saopštenju.

On je kazao da je politički nezrelo i nepametno kada neki političari kažu da neće sa DPS-om.

“Kod nas, kad uđeš u politiku i ako to nijesi rekao, kao da se nijesi bavio politikom. Ne znam kako neko zamišlja da diskvalifikujete jednu političku opciju iza koje stoji toliki broj građana”, rekao je Janović.

On je kazao da se ne može govoriti o pomirenju ukoliko se ne uvažava snaga i rezultat jedne partije koja je građanska u svakom smislu, i bez koje, kako je naveo, Crna Gora ne bi postigla svoje ključne spoljno–političke prioritete.

“Da se sačuva građanski mir, obnovi nezavisnost, da država dođe do pred vrata EU, postane punopravna članica NATO i sada govorite nećemo sa njima”, rekao je Janović.

On je ocijenio da na političkoj sceni ne postoji partija koja je reformisana kao što je reformisan DPS u ovom trenutku.

“Pogledajte našu izbornu listu koja je bila na ovim izborima. I onda je sada aktivna druga mantra – e nećemo sa onima koji su zloupotrebljavali državne institucije. Oni pričaju o zloupotrebi državnih institucija, a vidimo što se dešavalo svaki dan dok su na vlasti ove tri godine”, dodao je Janović.

On je pitao o kakvim zloupotrebama državnih institucija se priča i ko to radi iz DPS-a.

“To je nešto što oni moraju da pojasne da li su stvarno ovo razlozi o kojima pričaju ili je zapravo njima smeta evroatlantska orijentacija DPS-a i svi oni ključni rezultati koji su postignuti na spoljno–političkom planu proteklih godina, sve ono za šta se zalaže DPS i one vrijednosti na kojima počiva naša država”, naveo je Janović.

On smatra da je DPS potreban kako bi Crna Gora imala stabilnu Vladu.

“Ako hoćemo stabilnu, reformsku Vladu, koja može da obezbijedi političku i ekonomsku stabilnost u Crnoj Gori, onda je to Vlada u kojoj će biti DPS zajedno sa njenim koalicionim partnerima, odnosno koalicija “Zajedno”, zaključio je Janović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Belgija bolja od Rumunije

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Belgije pobijedili su večeras u Kelnu selekciju Rumunije 2:0, u...