Naslovnica Glavna vijest Isplaćeno 40 miliona EUR subvencija

Isplaćeno 40 miliona EUR subvencija

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Putem programa za subvencionisanje zarada je, nakon 100 dana od kada je počela isplata subvencija, isplaćeno 40 miliona EUR, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije.

“Kroz 36 hiljada zahtjeva isplaćeno je 160 hiljada zarada zaposlenima”, navodi se na Twitter nalogu Ministarstva ekonomije.

Vlada je, u okviru seta mjera podrške privredi i građanima, omogućila subvencionisanje zarada u maju, junu i julu, kako bi se ublažili negativni efekti epidemije koronavirusa.

Program za subvencionisanje julskih zarada počeo je da se realizuje 1. avgusta. Za taj Program je do kraja godine opredijeljen iznos od 18 miliona EUR za zarade zaposlenih kroz subvencije, za 25 hiljada zaposlenih, odnosno za 3,5 hiljada preduzeća.

Zahtjevi za subvencije se podnose, kao i u prethodnom periodu, elektronskim putem i upotrebom digitalnog sertifikata, uz obavezu prethodnog podnošenja IOPPD, posredstvom elektronskog servisa Program za dodjelu subvencija koji je realizovan na portalu Poreske uprave (PU), https://eprijava.tax.gov.me/TaxisPortal.

„Preduzetnici koji ne posjeduju digitalni sertifikat za rad sa e-servisima PU, zahtjev podnose unošenjem traženih podataka na veb stranici https://www.subvencije.me, uz prethodno podnešeni GPPFL/ZPO obrazac“, objasnili su ranije iz Ministarstva.

Najčitanije